Vastgoedman Sjaak van Vliet onverwachts overleden

Vandaag overleed onverwachts op 59-jarige leeftijd Sjaak van Vliet, één van de oprichters van vastgoedbedrijf Solidiam. Dat meldt Quotenet. Volgens bronnen overleed Van Vliet vanochtend in de sportschool waar hij een hartaanval kreeg. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

De zeer extraverte Van Vliet was een vaak geziene gast op veel feesten en partijen. Hij had een autobedrijf waar hij handelde in luxe auto’s maar was ook zeer actief in het vastgoed met vastgoedbedrijf Solidiam dat hij samen met Ronald Egger had. Solidiam kwam enkele jaren geleden in de publiciteit toen het een binnenstedelijk outletcentrum in Zevenaar wilde realiseren. Dat mislukte omdat de gemeenteraad voor het plan van Stable koos om buiten Zevenaar een outlet te bouwen.

Een jaar eerder viel de naam van Van Vliet in de nasleep van het Rochdale-schandaal waarbij de toenmalige Rochdale-directeur Hubert Mollenkamp bijna €47 miljoen betaalde voor kantoorpand De Heerd in Amsterdam Zuidoost. Dit pand was kort daarvoor voor circa de helft van genoemd bedrag aangekocht door Solidiam. Rochdale wist het complex uiteindelijk voor €11,5 miljoen te verkopen, voor een kwart van het bedrag dus dat ze ervoor had betaald, zo meldde Quotenet.



Reacties


Laatste nieuws