Na exact een jaar is het nieuwe woonzorgcomplex in Woerden klaar

Bouwbedrijf De Vries en Verburg en de installateurs Groen & Aldenkamp en Plomp hebben vorige week een nieuw verpleeghuis opgeleverd aan Stichting 't Oude Landt. De stichting had de wens om tussen twee bestaande bouwdelen nieuwbouw te realiseren. Het nieuwe woonzorgcomplex van in totaal 4.800 m2 bvo omvat 42 woonzorgunits voor mensen met een 24 uurs zorgbehoefte, deze worden gehuurd door zorgpartner Welthuis, en 20 woonzorgappartementen voor mensen die zelfstandig kunnen wonen. 

Na een moeizame bouwstart begin 2015 heeft BOAG vanaf augustus 2015 op verzoek van de stichting de navolgende werkzaamheden verricht: Het controleren en laten uitvoeren van bouwuitvoeringstekeningen, advisering in contractontbinding van de reeds gecontracteerde aannemer en het opnieuw selecteren en aanbesteden van een nieuwe bouwkundige aannemer.

Jaar bouwen
Op 21 januari 2016 werd de bouwopdracht verstrekt aan Bouwbedrijf De Vries en Verburg. Samen met Groen & Aldenkamp (E&W installaties) en installatiebedrijf Plomp (S installatie) heeft de aannemer nu een jaar later het nieuwe woonzorgcomplex aan de Oudelandseweg in Woerden opgeleverd. BOAG heeft hierbij de directievoering verzorgd.

Overdracht sleutel
De komende maand gaat Welthuis de nieuwe verpleegunits inrichten en naar verwachting zullen de eerste bewoners in de tweede helft van februari hun intrede doen. De bewoners van de zelfstandige appartementen krijgen volgende week al de sleutel van hun nieuwe woning.

Bezoektip: Dag van het Zorgvastgoed

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special