Woningfonds Bouwfonds koopt voor €37 mln

Het Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM heeft zijn vastgoedportefeuille uitgebreid met nieuwe vastgoed-objecten in Duitsland en Frankrijk. De acquisities betreffen een studentencomplex in Toulouse en appartementencomplexen in Berg am Laim (München) en Mannheim-Neustadt. Het totale transactiebedrag bedraagt €37,3 mln, 14 keer de huuropbrengst.

München (Berg am Laim)
In de wijk Berg am Laim is een complex aangekocht bestaande uit vier gebouwen uit de jaren tachtig. Het betreft in totaal 61 appartementen (hoofdzakelijk 2- en 3-kamer-appartementen), 6 bedrijfsruimten en 81 parkeerplaatsen. Alle appartementen beschikken over een balkon of een terras. De gemiddelde oppervlakte per appartement is ongeveer 80 m². De koopsom bedroeg 12,4 miljoen euro.

Mannheim (Neustadt)
In Mannheim is een gerenoveerd appartementencomplex aangekocht uit de jaren zestig. Het object is sinds de bouw altijd goed onderhouden en gerenoveerd door de eigenaren en is gelegen aan de Augustaanlage, midden in een populair woon- en winkelgebied in de wijk Neustadt. Het complex telt in totaal 66 appartementen, 14 bedrijfsunits en 56 parkeerplaatsen (waarvan 45 garageboxen). Elk appartement heeft een balkon. Ook dit appartementencomplex is volledig verhuurd. De koopsom bedroeg 8,4 miljoen euro.

Toulouse (Labège)
In de op twee na grootste Franse studentenstad Toulouse is een modern complex aangekocht met 404 studentenappartementen. Het object is in 1990 gebouwd en ligt in de wijk Labège. De gemeubileerde appartementen zijn gemiddeld 23 m² groot en hebben ieder een eigen keuken en badkamer. De koopsom bedroeg 16,5 miljoen euro.

De vastgoedportefeuille van het fonds bestaat momenteel uit objecten in Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden. Het verhuurpercentage bedraagt circa 97 procent.

Bouwfonds European Residential Fund is een open-end vastgoedfonds naar Duits recht. Het richt zich primair op institutionele beleggers en zeer vermogende particulieren met een minimum intekenbedrag van 500.000 euro. Het investeringsvolume van het fonds bedraagt momenteel circa 228 miljoen euro. Bouwfonds REIM streeft ernaar ultimo 2013 een fondsomvang van ca. 1,5 miljard euro te bereiken. In samenwerking met de Kapitalanlagegesellschaft van Catella Real Estate AG is Bouwfonds REIM verantwoordelijk voor het gehele fonds- en performance management via haar lokale vestigingen. Het streefrendement bedraagt vijf tot zes procent per jaar volgens de methode van de BVI, de vereniging van Duitse beleggingsmaatschappijen.

 

Reacties