Möllenkamp moet 2,5 jaar de cel in


Ondanks de eis van 3 jaar werd het twee en een half jaar. Maar hoe dan ook, Hubert Möllenkamp moet de cel in.
De rechtbank acht dat er genoeg bewijs is dat hij corruptie heeft gepleegd in zijn tijd als topman van Rochdale.

Schuldig
De rechtbank acht Möllenkamp schuldig aan verduistering, oplichting, belastingfraude en witwassen. Daarnaast heeft Möllenkamp volgens de rechter meineed gepleegd toen hij voor de enquêtecommissie woningcorporaties ontkende dat er fraude was gepleegd. 

De rechtbank ziet de geldbedragen die hij kreeg van zakenpartner en mede-verdachte Arie van E., niet als leningen maar als giften. Arie van E. krijgt een maand celstraf en een werkstraf voor zijn aandeel in de fraude. Hij kocht als directeur van onder meer vastgoedbedrijf Nawon Möllenkamp om. Het OM had zeven maanden geëist. 

Celstraffen medeverdachten
De 75-jarige verdachte Henk O., die Möllenkamp omkocht met dure Mercedessen en grote sommen geld, verdwijnt twee maanden achter de tralies. Het OM had acht maanden celstraf geëist als straf voor het betalen van zo'n 700.000 euro aan steekpenningen. O. deed met zijn sloopbedrijf veel zaken met Rochdale. 

Zijn ex-vrouw Alberdine V. krijgt 240 uur werkstraf vanwege het versturen van een valse factuur ter waarde van een kleine 190.000 euro voor consultancydiensten aan een bedrijf waar Rochdale ook zaken mee deed. Het Openbaar Ministerie had 3 maanden cel geëist. 



Reacties


Laatste nieuws