Corporatie Intermaris voert energiebesparende maatregelen door


In totaal zijn 90 woningen bij het Cavaljéplein en het naastgelegen Jonkheer van Cittersplein in Purmerend door woningcorporatie Intermaris geisoleerd. ‘Het was deze zomer aangenaam koel in huis. In de winter zal het juist lekker warm zijn!’ vertelt bewoner Rob Streutker,  Het doel van het project Duurzaam wonen was meer wooncomfort en lagere woonlasten. Bovendien kregen alle woningen een flinke opknapbeurt.


Op dit moment staan de laatste twee blokken met woningen in de steigers. Begin oktober zijn de werkzaamheden bij alle woningen klaar.

Resultaat mag er zijn
Rob en zijn vrouw Anita zijn blij dat de werkzaamheden klaar zijn. Maar zijn zeer te spreken over het resultaat. “We merken nog dagelijks dat de isolatie veel geluid buitenhoudt. Als het ‘s winters net zo veel warmte binnenhoudt, zal onze energierekening fors lager uitvallen!” Dat is ook exact het uitganspunt van Intermaris, dat voor deze opwaardering een lichte huurverhoging doorrekent. Onder de streep moet de huurder erop vooruitgaan.

Alle woningen zijn voorzien van dak-, vloer- en gevelisolatie. Zonnepanelen waren optioneel. Er zijn ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn de dakpannen, dakgoten, buitendeuren en bijna alle kozijnen vervangen. Zelfs het metselwerk is opgehaald. “De complete woning is weer als nieuw”, stellen Anita en Rob, die erg gelukkig zijn met het feit dat Intermaris deze inhaalslag maakt.

De hele wijk
Het traject zat goed in elkaar, vertelt Rob. ‘De planning klopte en de begeleiding was uitstekend. Er was altijd iemand aanspreekbaar, was het niet van Intermaris dan wel van de aannemer, ToekomstBouw. De overlast viel ons ook alles mee. We kregen zelfs oordopjes tegen de herrie.’ Als de ingreep overal is afgerond, pakt de gemeente de riolering en het straatwerk nog aan. ‘Dan is onze hele wijk weer top!’ 

Een behaaglijk huis, lagere lasten én een beter milieu. Daar focust Intermaris zich op. Met het project Duurzaam wonen wil de corporatie de energieprestatie van bestaande eengezinswoningen in Purmerend, Monnickendam en Hoorn sterk verbeteren. Intermaris streeft naar een gemiddeld energielabel B voor haar totale woningbezit in 2020. Dit jaar plaatste de woningcorporatie al 1.300 zonnepanelen bij 225 woningen.

 



Reacties


Laatste nieuws