Vonnis AirBnB-zaak: (onderver)huurders hebben pech!

Goed nieuws voor huizenbezitters die last hebben van omwonende huurders die hun woning voor veel geld illegaal onderverhuren via AirBnB. De Amsterdamse rechtbank heeft besloten dat een huurder, die op deze manier zijn woning onderverhuurde, direct zijn woning uit moet. Tevens moet de huurder alle gemaakte kosten vergoeden. 

De zaak werd gewonnen door Floris Havelaar en Evert Baart, vastgoedadvocaten bij Van Diepen Van der Kroef te Amsterdam. Zij stonden vastgoedbeheerder Rappange bij in deze zaak.

Pech
Verschillende media (waaronder wij) berichtten de afgelopen weken over een gerechtelijke procedure die bij de Amsterdamse rechtbank tussen vastgoedbeheerder Rappange en een huurder van een sociale huurwoning liep. De advocaten Havelaar en Baart vroegen de rechtbank in deze procedure de huurovereenkomst met de huurder te ontbinden.

Grondslag voor de vordering was het feit dat onderhuur in de huurovereenkomst was verboden. AirBnB kwalificeert volgens de rechtbank als onderhuur en de rechtbank heeft de huurovereenkomst dan ook ontbonden en de huurder veroordeeld tot ontruiming van de huurwoning. Ook heeft de rechtbank heeft de huurder veroordeeld tot het betalen van een forse boete en een deel van de door Rappange gemaakte kosten.

Havelaar: “Verhuurders kunnen dus met succes maatregelen nemen tegen niet toegestane AirBnB verhuur en huurders van die woningen lopen aanzienlijke risico’s.”

Rappange werd bijgestaan door Floris Havelaar en Evert Baart van Van Diepen Van der Kroef Amsterdam. Klik HIER voor het complete vonnis. 



Reacties


Laatste nieuws