Hoe vind je als verhuurder een betrouwbare huurder?

Op 1 juli werd officieel VerhuurtBeter.nl gelanceerd. Nu drie maanden later zijn er ruim 70 platforms aangemaakt door verhuurders van woonruimte. Van beheerder tot box 3 belegger, van verhuurmakelaar tot ontwikkelaar. VerhuurtBeter.nl groeit snel en is onder meer in gesprek met twee landelijke verhuurketens en één van de grootste beheerders van Nederland over implementatie.

Een goede huurder kweekt geen hennep in de woning, is geen wanbetaler en zorgt niet voor overlast. Maar het is voor verhuurders lastig om een goede huurder te vinden. Daar speelt VerhuurtBeter.nl op in. “Met ons systeem halen verhuurders snel de beste huurders uit de vaak honderden aanvragen die zij al op één vrijgekomen huurwoning krijgen. Dat levert ontzettend veel tijdwinst op”, vertelt Cor Vogelaar, mede-oprichter Verhuurtbeter.nl, aan VJ.

80% tijdbesparing
De andere oprichter Jeroen Verheij vertelt: “Wij hebben de meest tijdrovende klus bij verhuur volledig geautomatiseerd, namelijk het samenstellen van een perfect huurdossier. De tijdbesparing voor betrokken partijen loopt op tot 80% per huurdossier”.

Kaf van het koren
Op de website van Verhuurtbeter.nl kunnen verhuurders een online aanmeldplatform maken voor hun huurders in de eigen huisstijl. De website telt als selectie-instrument voor goede en betrouwbare huurders. Voor verhuurders en makelaars is het systeem gratis, huurders betalen €25 inschrijfgeld om een jaar lang van VerhuurtBeter.nl gebruik te kunnen maken. Op deze manier kunnen zij zich positief onderscheiden van alle andere woningzoekenden. Huurders moeten een aantal gegevens aanleveren en hierdoor wordt voor verhuurders deels al het kaf van het koren gescheiden.

VJ sprak eerder met Vogelaar en Verheij. Lees het interview hier terug. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special