Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) treedt toe tot StiVAD

PROVADA - Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) treedt toe tot StiVAD (Stichting Vastgoeddata). StiVAD beheert een landelijk register met beleggingstransacties en heeft tot doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen. Dit gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van de transactiedata aan de deelnemende taxateurs ten behoeve van referenties.

"Onafhankelijke Taxateurs Nederland staat voor het onafhankelijk taxeren van commercieel vastgoed. Het onafhankelijk houdt in dat OTN geen andere belangen dient dan het uitbrengen van de correcte taxaties aan de opdrachtgevers. Er zijn dan ook geen zakelijke banden tussen OTN en andere belanghebbenden (makelaars, projectontwikkelaars en financiers) in de vastgoedsector. OTN is een RICS Regulated Firm, is lid van de NVM en werkt met VastgoedCert gecertificeerde Register Taxateurs conform de 28 aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA)", aldus Herman G.M. Wentzel MRICS RRV RT, Directeur Taxaties. "Een onafhankelijk platform als StiVAD waarbij vastgoedeigenaren transactiedata delen met onafhankelijke waarderingsdeskundigen is een uitstekende basis om de kwaliteit van taxaties te kunnen borgen. OTN ondersteunt deze ontwikkeling van harte".

“Wij zijn blij met de komst van OTN. OTN is een onafhankelijk taxatiebureau, heeft een goede reputatie en is thuis in de Nederlandse vastgoedmarkt. Hun deelname in StiVAD is weer een stap vooruit naar meer markttransparantie en verdere professionalisering”, aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVAD.

De 33 deelnemers in StiVAD zijn institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grotere taxatiebureau’s. Vanaf begin 2011 zijn er ruim 690 beleggingstransacties door de vastgoedbeleggers gemeld met een transactievolume van ruim € 6,1 miljard.Reacties


Laatste nieuws