Grote belangstelling verwacht van particuliere beleggers en eigenaar-gebruikers voor veilingen JLL

Er wordt veel belangstelling verwacht van met name particuliere beleggers en eigenaar-gebruikers voor de commercieel onroerend goed veilingen die Jones Lang La Salle (JLL) begin volgend jaar zal organiseren. Dan zal JLL in samenwerking met banken en notarissen steeds 20-30 objecten van tussen de €500.000- €5 mln gaan veilen.

"Het betreft vooral commercieel onroerend goed objecten die afkomstig zijn van faillissementen van beleggers en eigenaar-gebruikers. Ook zitten daar panden bij van beleggers die ze vrijwillig willen laten veilen", zegt Marijn Snijders, chairman van JLL. "Ik verwacht overigens dat het aandeel van vrijwillig aangeboden objecten zal gaan toenemen bij latere veilingen".

Tijdens deze veilingen worden ca. 20-30 bedrijfsobjecten aangeboden. Op de eerste gecombineerde veiling - gehouden op 17 februari 2010 in Utrecht - worden 25 bedrijfsobjecten geveild, variërend van winkelruimte in het Roda JC Stadion tot beleggingsobjecten en een benzinestation. Geïnteresseerde kopers kunnen bij de veiling aanwezig zijn, maar hebben ook de mogelijkheid om de veilingen live te volgen via het internet en telefonisch biedingen uit te brengen. Bij deze eerste gecombineerde veiling zijn vijf banken en zes grote notariskantoren betrokken.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021