Eerste verdachten vastgoedfraude gestraft met 16 maanden cel

De rechtbank in Amsterdam heeft afgelopen vrijdag 16 maanden onvoorwaardelijke celstraf opgelegd aan de twee directeuren van vastgoedbedrijf Willemsen Minderman. De eis van het OM was achttien maanden onvoorwaardelijke celstraf. De rechtbank acht bewezen dat de twee directeuren opzettelijk project -ontwikkelaar Bouwfonds hebben benadeeld. Ze werden riant betaald voor diensten rond vastgoedprojecten die in werkelijkheid niet werden geleverd.

Dat schrijft het FD. De rechter acht bewezen dat er over een lange periode valsheid in geschrifte is gepleegd en dat op grote schaal geld is witgewassen. Daarnaast veroordeelt de rechtbank het tweetal voor het lid zijn van een criminele organisatie. Die organisatie draait volgens de Officier van Justitie om een grote groep mensen rond ex-Bouwfonds directeur Jan van V. en zijn oom Nico V.

De rechtbank heeft ook twee geldboetes opgelegd aan de BV's van de twee directeuren, euro 17.000 per stuk. De eis was euro 25.000 boete per BV. De Officier van Justitie liet in de strafeis een maand geleden zwaar meewegen dat het tweetal directeuren bekentenissen heeft afgelegd en berouw heeft getoond.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021