Corporaties veilen steeds vaker woningen

Doordat ook woningcorporaties steeds lastiger een koper kunnen vinden voor het te verkopen bezit, maakt men steeds vaker gebruik van alternatieve manieren van verkoop. Zo is het online veilen van woningen een manier om de twijfelende koper over de streep te trekken.

Bij een online veiling, die dus vrijwillig is, worden woningen met een lage bieden vanafprijs in de markt gezet, waardoor er veel meer belangstelling komt voor een woning. Dit levert meer kijkers op die tijdens een open huis de woning kunnen bezichtigen. Bij interesse kan men vervolgens een bieding uitbrengen, doordat verschillende potentiële kopers tegen elkaar opbieden, komt op transparante wijze de optimale opbrengst tot stand. Doordat de verkoper het recht tot gunning behoudt, bestaat er geen risico op een te lage opbrengst. Met name woningen die al wat langer te koop staan kunnen op deze manier opnieuw op een unieke manier onder de aandacht worden gebracht. Hierdoor kan een veiling tevens als marketinginstrument worden ingezet.

Ron Ruijs van veilinghuis Vastgoed-Auctions.nl geeft aan al diverse woningen op deze wijze verkocht te hebben, vaak al na 4 weken. Verschillende corporaties hebben deze tool dan ook al ingezet, w.o. Stadgenoot Amsterdam, Woonplus Schiedam en Stadlander te Bergen op Zoom. Ruijs verwacht dat steeds meer corporaties dit instrument in gaan zetten om tot een snellere verkoop te komen. De online veiling kan eventueel in samenwerking met de bestaande makelaar ingezet worden, maar ook voor de corporaties zonder makelaar biedt Vastgoed-Auctions.nl een passende oplossing. In de huidige markt zijn er altijd woningen waar zelfs de beste makelaar geen verkoop kan forceren, dan biedt veilen een uitkomst.

 

Voor meer informatie:

www.vastgoed-auctions.nl

Ron Ruijs
0412-85 12 18/ 06-30 66 44 22

Reacties