Grote namen sluiten zich aan op ESCoNetwerk.nl

Opnieuw hebben zich nieuwe partijen aangesloten aan ESCoNetwerk.nl. Het gaat om grote namen als EnergyICT, Alliander, Tenman en AHB Consultancy.

EnergyICT is een marktleider op het terrein van energie-informatie en communicatietechnologie voor nutsbedrijven, energieleveranciers en grote eindverbruikers. EnergyICT is een innovatieve onderneming met hardware en softwareproducten (o.a. EIServer, eiMaster en eiDashboard) die over de hele wereld worden gebruikt om energie reductie tot wel 60% te bewerkstelligen. EnergyICT heeft internationale filialen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Alliander N.V. is een nutsbedrijf bestaande uit de onderdelen Liander, Liandon en Endinet. De organisatie verzorgt de distributie van energie in grote delen van Nederland. Samen zorgen de drie onderdelen voor o.a. onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van het energienetwerk. Alliander wil o.a. via het deelnemerschap van ESCoNetwerk.nl haar aanwezige kennis en kunde inzetten om met gebouweigenaren en gebruikers (o.a. woningcorporaties) energie –en geld besparende oplossingen te identificeren om vervolgens naar mogelijkheden voor realisatie te kijken.

Tenman is een adviesbureau gespecialiseerd in ruimtelijke economische vraagstukken en biedt kennis en ervaring, met name op juridisch, economisch en bestuurlijk vlak. Tenman heeft ervaring aan zowel private als aan publieke zijde en is betrokken bij een verscheidenheid aan PPS achtige projecten o.a. in de bestaande bouw maar ook in nieuwbouw en renovatieprojecten, gebiedsontwikkeling en infrastructuur. Tenman wil o.a. via het deelnemerschap van ESCoNetwerk.nl gebouweigenaren/ gebouwgebruikers informeren over duurzame energieoplossingen voor gebouwen.

AHB Consultancy is een bureau dat gebouweigenaren/ gebouwgebruikers helpt bij het realiseren van duurzaam vastgoed of duurzame huisvesting. Directeur en oprichter Albert Hulshoff heeft als voormalig adviseur bij AgentschapNL en ESCoNetwerk.nl jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van verduurzaming van vastgoed, o.a. via zogenaamde ESCo’s (Energy Service Companies). Een project waar hij bij betrokken is geweest is ‘Groene Gebouwen’ van de gemeente Rotterdam waar Strukton zich als ESCo ontfermt over negen zwembaden op basis van een Onderhoud- en Energieprestatiecontract van 10 jaar.

Reacties