Charlie Martens reageert op boek Vastgoedfraude

Vastgoedjournaal spreekt Martens over de veranderende rol van de vastgoedontwikkelaar. Hij maakt zich zorgen over het beeld dat de maatschappij heeft van ontwikkelaars die meer oog lijken te hebben voor hun eigen financiële positie dan om het project te doen slagen. Die kwestie is weer actueel geworden door het recente verschijnen van het boek Vastgoedfraude van twee journalisten van het Financieele Dagblad.

Daarin wordt op een ontluisterende manier uiteengezet hoe de hoofdrolspelers rond de vermeende fraude bij Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds zichzelf hebben verrijkt met schimmige facturen bij grootschalige vastgoedprojecten. Ook voor Martens, die kan bogen op bijna dertig jaar ervaring op de ontwikkelafdelingen bij achtereenvolgens Wilma, Nationale Nederlanden, BPF Bouw en Amvest, laat het lezen van dit boek hem niet onberoerd. Martens is het fel oneens met de uitspraak waarin één van de hoofdrolspelers in het boek zich laat citeren met "we zijn keurige mensen, alleen niet voor de wet". "Pure nonsens", zegt Martens, "ook ontwikkelaars dienen zich gewoon aan de regels te houden."

Behalve de vastgoedfraude spreekt Martens over de nieuwe slag die ontwikkelaars dienen te maken. Zie het complete interview met Martens elders op VJ Profs.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022