Het grote vastgoedconglomeraat Homburg Invest van ondernemer en grootaandeelhouder Richard Homburg wordt opgesplitst in vijf onderdelen die op termijn elk een eigen beursnotering krijgen. Doel daarvan is dat de som van de delen in de toekomst meer waarde krijgen dan nu het geheel.

Zo wordt het vastgoed van Canada, West-Europa, Oost-Europa en de Verenigde Staten in afzonderlijke fondsen ondergebracht. De drie eerstgenoemde vastgoedfondsen krijgen een beursnotering in hun eigen regio. Het Duitse en Nederlandse vastgoed komt in een nieuwe entiteit. Hierin worden ook nieuwe acquisities elders in West-Europa ondergebracht. De omvang van de West-Europese portefeuille bedraagt naar schatting €1,5 miljard. De Canadese vastgoedobjecten van Homburg Invest zullen worden samengevoegd in Homburg Canada Real Estate Investment Trust (Homburg Canada REIT). Dit nieuwe fonds wordt in het eerste half jaar van 2010 naar de beurs van Toronto gebracht en heeft een portefeuille van circa 1 miljard Canadese dollar.

Alle andere vastgoedbeleggingen die gedaan zullen worden, worden ondergebracht in Homburg Development Company (HDC). Dit bedrijf blijft behoren tot Homburg Invest.

De beleggers waren positief over de plannen tot opsplitsing. Het aandeel Homburg steeg woensdag in de loop van de middag meer dan 13 procent.

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special