Jan Vis benoemd tot eminent lid van RICS

The Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) heeft dr. Jan Vis MBA CMC RV FRICS, onder andere adjunct-professor Business Valuation aan de Ersamus Universiteit benoemd als eminent lid van de RICS.

Vis kan wel worden beschouwd als de “founding father” van het beroep Business Valuator in Nederland. Hij is een van de bekendste onafhankelijke  business valuators in Nederland. Het verschil tussen Business Valuation en Vastgoed taxatie zit vooral in het object van waardering.  Taxateurs in beide beroepsgroepen gebruiken vaak dezelfde methodes. Waar een vastgoedtaxateur een onroerende zaak waardeert, waardeert een ‘business valuer’ een vermogensbelang, zoals een  aandeel, een calloptie, een participatie, een ontwikkelpositie, een obligatie, een mortgage backed security, schuld, otc-derivaat,  een VOF, een ontwikkelrecht, een CV-belang, een onderneming etc . Sinds kort heeft RICS wereldwijd  tientallen leden in het nieuwe specialisme Business Valuation.

Vis is partner in BrightOrangeTalanton Corporate Finance, tevens is hij Adjunct-Professor Business Valuation en Value Based Management; grondlegger van de post-doctorale opleiding Business Valuation aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Jan was als bestuurslid van de Stichting Waarderingsonderzoek ten behoeve van Bedrijf en Onderneming (SWBO) ook betrokken bij de oprichting van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (www.nirv.nl). Jan was tevens mede-oprichter van het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen. Sinds de oprichting is hij voorzitter.  Hij is beëdigd als makelaar-taxateur in bedrijfsbelangen en maakt deel uit van de (gebruikersdelegatie) van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Jan is op dit moment ook voorzitter van het platform voor taxateurs en accountants PTA, waar RICS leden een belangrijke rol in spelen. Het PTA werkt nu de definitieve versie uit van 27 aanbevelingen aan taxateurs en accountants, waarvan een concept reeds gepubliceerd werd.

Het eminent lidmaatschap van RICS wordt slechts bij hoge uitzondering verleend en men moet hiervoor worden gevraagd. Eminent leden mogen de titel FRICS ( Fellow of RICS) voeren. Op de RICS nieuwjaarsbijeenkomst van 14 Januari  (alleen toegankelijk voor leden) zal Jan Vis zijn FRICS diploma in ontvangst nemen.

 



Reacties


Laatste nieuws