Bouw van 23.000 huizen kan doorgaan door megasubsidie overheid

Minister Van der Laan heeft voor €164 miljoen subsidie toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. Gemeenten konden in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor bouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten, subsidie aanvragen.
In totaal zijn er 303 gemeenten die de subsidie ontvangen. Door deze subsidie kan de bouw van ruim 23.000 woningen voor 1 juli 2010 alsnog starten.

De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken. In totaal hebben gemeenten aanvragen ingediend voor ruim 1100 projecten voor in totaal ruim 257 miljoen euro. Anders dan in de eerste ronde, waarbij het criterium het aangevraagde bedrag per woning was, is er nu bij de selectie van subsidie-aanvragen allereerst gekeken naar de kans dat een project ook daadwerkelijk van start gaat. De status van de bouwvergunning is daarbij als uitgangspunt gebruikt. Daarnaast ontvangen ook enkele projecten met veel additionele bouw (bijvoorbeeld een winkelcentrum, kantoren) een bijdrage.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special