VastNed Retail koopt winkelcentrum in Lelystad voor €20 mln

VastNed Retail heeft de verwerving van de binnenstedelijke ontwikkeling "De Promesse" te Lelystad afgerond. De door ASR Vastgoedontwikkeling gerealiseerde ontwikkeling is voor circa €20 mln verworven met een aanvangsrendement van 5,9%. Deze binnenstedelijke ontwikkeling in het A-1 winkelgebied van Lelystad beslaat in totaal 7350 m2.

De Promesse biedt huisvesting aan retailformules zoals Hennes & Mauritz, Perry Sport, parfumerieketen Douglas, elektronicaketen BCC, schoen- en modespecialist Scapino en een vestiging van Nederlands tweede restaurantketen, La Place. De meeste huurcontracten zijn voor een periode van 10 jaar afgesloten. De bezettingsgraad bedraagt ongeveer 80%. Voor de resterende leegstand heeft VastNed Retail een huurgarantie van drie jaar van de ontwikkelaar, waarmee de jaarlijkse huursom circa € 1,2 miljoen bedraagt. In de negenmaandscijfers 2009 was in verband met deze in 2007 overeengekomen ontwikkeling een afwaardering in aanmerking genomen, waarmee het object ultimo september 2009 tegen een netto yield van 5,9% was gewaardeerd.

Reinier van Gerrevink, CEO VastNed Retail: "Deze gerealiseerde ontwikkeling is een grote aanwinst voor het winkelend publiek in Lelystad. Sterke winkelformules zijn aan het bestaande aanbod toegevoegd en het winkeltracé is sterk verbeterd waarvan ook onze andere nabijgelegen winkelpanden in Lelystad zullen profiteren."

 

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special