Basisfonds Stationslocaties klimt naar €610 mln

Ontwikkelaar NS Poort heeft het kantoorgebouw van Singelveste AlleeWonen naast station Breda opgeleverd. Dit kantoor met een omvang van 3000 m² is ontwikkeld en gerealiseerd door NS Poort en wordt toegevoegd aan de vastgoedportefeuille van het Basisfonds Stationslocaties waarin NS Poort voor 51% participeert. Het kantoor wordt gehuurd door woningcorporatie Singelveste AlleeWonen.

Het gebouw is een ontwerp van de Bredase architect Grosfeld. Het betreft een 10 jarig contract met Singelveste AlleeWonen. Het Basisfonds Stationslocaties is een vastgoedfonds dat alleen belegt op OV-knooppunten en zal door deze verwerving een beleggingsvolume krijgen van € 610 miljoen.

Het assetmanagement voor het fonds wordt verzorgd door NS Poort Assetmanagement. Het fonds verwacht dit jaar voor de 9e maal op rij de ROZ/IPD-benchmark te verslaan.

Het kantoor van Singelveste AlleeWonen maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk Stationskwartier in Breda. Door het Ministerie van VROM is Breda aangewezen als één van de zes nieuwe sleutelprojecten vanwege de shuttleverbinding die het krijgt met de HSL Zuid.

Zo ontwikkelt NS Poort met ProRail en de gemeente Breda ook de nieuwe OV-terminal (station) in dit gebied. In de OV-terminal komen voor het eerst ook woningen. Singelveste AlleeWonen heeft hiervan 93 woningen gekocht.

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special