AM start bouw eerste woningen Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft eind oktober het startsein voor de bouw van Villapark Eikelenburgh in Rijswijk. In het eerste plandeel worden twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en rijwoningen gerealiseerd. De grondwerkzaamheden voor het eerste deelplan zijn inmiddels afgerond. In het voormalige twaalf hectare grote kassengebied ten westen van Rijswijk ontwikkelt AM gefaseerd in totaal circa driehonderd woningen.

“Dat we nu kunnen starten met de bouw is een mooi signaal voor de Rijswijkse woningmarkt,”aldus Martin van Nuland, ontwikkelingsmanager bij AM. “Het geeft voldoening te constateren dat met persoonlijke aandacht voor individuele wensen de woonconsument bereid is te investeren in een nieuwbouwwoning, ook in dit prijssegment.”

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. De bestaande kwaliteiten van het gebied hebben gediend als inspiratiebron voor de ontwikkeling.

De nieuwe woonwijk krijgt een sterke identiteit door kwaliteit en eenheid in architectuur en buitenruimte en door de invulling met diverse plantsoenen, korte straten en een divers aanbod van woningen. De architectuurstijl grijpt terug op de traditionele tuindorpen en de Nieuwe Haagse School. Bureau Wissing is de ontwerper van het stedenbouwkundig plan. De woningen van  de eerste fase zijn ontworpen door Van Egmond Totaal Architectuur.

Vijftien verschillende woningtypen

Voor de eerste fase zijn ruim vijftien verschillende woningtypen ontwikkeld, die in prijs variëren van € 330.000 tot € 680.000 v.o.n. Van Nuland: ´Nu de bouw start en er dus zekerheid is over de realisatie van het plan, zijn wij ervan overtuigd dat meer mensen de keus zullen maken voor Villapark Eikelenburgh´. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. BAM Wegen heeft de locatie bouwrijp gemaakt. Op www.villaparkeikelenburgh.nl is meer informatie te vinden.

Reacties