Wat gebeurde er met het servicekostenpotje van Eurocommerce?

Zomaar een berichtje: RTV Oost meldt dat Eurocommerce een boedelkrediet heeft gekregen van Euro 6 miljoen om de servicekosten van hun kantoorpanden te kunnen blijven betalen. De noodlening moet voldoende zijn om het tot het einde van het jaar vol te houden. Dat is interessant. Lees verder voor de nieuwste scherpe blog van Norbert ter Mors van RentReview. 

Ter Mors: "Dit persberichtje is duidelijk geschreven door een outsider. Servicekosten worden immers bij voorschot betaald door de huurders. Ze komen in een apart ‘potje’ waaruit gas, water en elektra worden betaald. Blijkbaar was het voorschotpotje bij Eurocommerce verdwenen. De vraag dringt zich op wat er in vredesnaam met de reeds betaalde voorschotbedragen is gebeurd. De vraag stellen is hem beantwoorden. De kans is groot dat de voorschotten oneigenlijk zijn gebruikt, bijvoorbeeld om ergens anders financiële gaten te dichten. Of, ingeval van Eurocommerce, om paardenvoer van te kopen.

Servicekosten zijn steeds vaker steen des aanstoots. In toenemende mate constateert RentReview dat de servicekosten misbruikt worden. Steeds meer huurders klagen over slecht beheer en onderhoud, in combinatie met juist snel toenemende kosten. Banken en financiers dwingen gebouw-eigenaren om versneld af te lossen en alle beschikbare middelen lijken daarvoor geoorloofd. Het vervelende is dat er bar weinig te doen aan wanpresterende gebouw-eigenaren. De ROZ-huurcontracten zijn namelijk dermate verhuurdersvriendelijk opgesteld dat huurders meestal geen poot hebben om op te staan. Alleen als een gebouw tot aan de palen is afgebrand kan een huurovereenkomst worden ontbonden."

Reacties