Prevenda introduceert nieuwe vorm van leegstandsbeheer

Als trendsetter op de markt voor leegstandsbeheer heeft vastgoedbedrijf Prevenda op de laatste Provada vastgoedbeurs  een aantal nieuwe crisisbestendige diensten geïntroduceerd. Dit alles onder de naam, leegstandsbeheer 2.0. Met deze nieuwe vorm van beheer gaat Prevenda de leegstand te lijf. Het bedrijf is al enige tijd in zowel België als Nederland actief.

Door het dagelijks volgen van de vastgoedmarkt  kan Prevenda eigenaren van vastgoed behoeden voor toekomstige obstakels. Zeer interessant voor woningbouwverenigingen en gemeenten is de nieuwe vorm tijdelijk beheer van woningen, de vroegere antikraak later leegstandsbeheer genoemd. “Veelal is alleen de naam veranderd zonder de dienstverlening aan te passen”, zo geeft Angelo van Schaijk aan van Prevenda. “Prevenda kiest bij voorkeur voor het nieuwe, door hun zelf geïntroduceerde, leegstandsbeheer 2.0. Deze volstrekt veilige wijze van beheer bij tijdelijk leegstaande woningen is in het voordeel van zowel eigenaren als gebruikers en geheel omkaderd in de Nederlandse wetgeving. Zo worden eigenaren en bewoners veel beter beschermd dan dat het nu is in de huidige situatie en blijft de vrijheid in handelen voor de eigenaar, zoals dit ook is bij het reguliere leegstandsbeheer, bestaan. Tevens kan er op deze manier eenvoudig een stuk rendement voor de eigenaar worden gegenereerd.”

"Het is zoals al onze diensten een win-win situatie", zegt Van Schaijk: “Jarenlang hebben leegstandsbeheerders tijdelijke gebruikers in leegstaande gebouwen geplaatst. Het is een prima instrument geweest maar sterk verouderd en echt niet meer van deze tijd. De markt is aan veranderingen onderhevig en daar moet je diensten op afstemmen. De beste diensten ontwerp je wanneer je de markt telkens voor kunt zijn. Dat kun je alleen maar doen als je de markt op de voet volgt en daar een grondige analyse op los laat.”

Verkoop bijzonder beheer pakket
Het “verkoop bijzonder beheer” pakket behoort ook tot het nieuwe Leegstandsbeheer 2.0. In samenwerking met Vastgoed-Auctions en de Huizenier NVM makelaars is deze unieke dienst inmiddels een begrip geworden op de Nederlandse vastgoedmarkt. Hier wordt het gehele verkooptraject verzorgd, inclusief totaal beheer bij leegstand. Van Schaijk: "Ook hiermee lopen wij weer voor op de huidige ontwikkelingen en met een succesvol aantoonbaar beter verkoopresultaat. Een bijzonder interessante dienst voor eigenaren van vastgoed zoals banken, ontwikkelaars, gemeenten, coöperaties en particulieren die hun vastgoed willen verkopen. Optimale en zeer nauwe samenwerking met partners is hierbij essentieel om de doelstellingen van opdrachtgevers te kunnen bewerkstelligen."

Invulling leegstaande kantoren en winkels
“Leegstand is voor ons business’,  zegt Van Schaijk. “Maar ook wij vinden leegstand slecht voor onze maatschappij. Speciaal hiervoor heeft ons bedrijf een aantal unieke concepten ontwikkeld die de leegstand aardig zal doen inkrimpen en de economie een positieve impuls zal geven. Een voorwaarde is wel dat eigenaren van leegstaand vastgoed in de vorm van kantoorruimtes dan wel winkelruimtes, een omslag in denken en handelen moeten (willen) maken. Wij gaan ze daarbij natuurlijk helpen.  Deze dienstverlening is zeer specialistisch en per object verschillend. Het is goed luisteren naar de klant, kijken naar de directe omgeving, om uiteindelijk vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Voor elk object is een oplossing en die hebben we tot nu toe ook altijd gevonden.  Wanneer eigenaren en gemeentes met ons de samenwerking aan gaan, zal dit ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de plaatselijke economie”.

“Maar belangrijker nog”, zo betoogt een enthousiaste Van Schaijk: “Wij helpen startende ondernemers en ZZP’ers om hun zolderkamer te verlaten en te professionaliseren vanuit een fatsoenlijke werkomgeving. Dit is zo een veel omvattend verhaal dat we dit alleen maar uiteen kunnen zetten bij een klant tijdens een afspraak. Het zou de gemeenten en eigenaren in Nederland sieren wanneer zij met ons gaan samenwerken om samen de kantoren- en winkelleegstand te beperken.”

Meer informatie over Prevenda: zie www.prevenda.nl

 

 

 

 

 

 

 



Reacties


Laatste nieuws