De 6 beste ideeën van de Redevelopment competitie van ABN AMRO en NSI bekend

Op de laatste dag van de vastgoedbeurs Provada vorige week zijn de zes beste ideeën gepresenteerd - uit het totaal van ruim 40 plannen - van de Redevelopment competitie van ABN AMRO en vastgoedbelegger NSI. Het doel achter deze wedstrijd is om marktpartijen een platform te bieden voor hun ideeën over de herontwikkeling of herbestemming van een leegstaand kantoorpand. Lees verder voor de zes genomineerde ideeën. 

In totaal zijn ruim 40 plannen beoordeeld op innovatie, haalbaarheid, het effect van de redevelopment op de omgeving en de “kansloosheid” van het object. Uit deze overweldigende hoeveelheid inzendingen zijn er uiteindelijk zes geselecteerd door de vakjury bestaande uit Hans de Jonge (hoogleraar Vastgoed TU Delft, directievoorzitter Brink Groep), Nicole Maarsen (Voorzitter Commissie Commercieel Vastgoed Neprom), Cees Busscher (Managing Director Netherlands NSI) en Robert van Deelen (Managing Director ABN AMRO Real Estate Finance). Met de zes marktpartijen achter deze plannen gaan we aan de slag om te kijken of er een haalbare business case te maken is, zodat deze een vervolg kunnen krijgen.

In september/oktober wordt een bijeenkomst gepland met alle deelnemers om de voortgang van de inzendingen te bespreken. Tegelijkertijd verschijnt een boekje met alle inzendingen en het jurycommentaar.

De beste ideeën van Nederland zijn:

Inzendingen met een zelf geselecteerd pand

  • Architectenbureau De Twee Snoeken en Transvast B.V. met  een redevelopment van het kantoorgebouw van het Brabants Dagblad (Emmaplein 25, ’s-Hertogenbosch) tot wonen en werken.
  • OfficeUp B.V. met een redevelopment van het kantoorgebouw Damsigt (Oosteinde 208, Voorburg) met als thema Urban Village: een mix van werken, voorzieningen en wonen specifiek voor hoogopgeleide ouderen.
  • SBH Architecten & Adviseurs met een redevelopment van het voormalige GAK-kantoor en onderwijslocatie voor ROC Rijn IJssel (Oude Kraan 74, Arnhem) tot Kunst- en Muziekcentrum in combinatie met studentenhuisvesting.
  • STW Nederland en USE Architects met een redevelopment van een kantoorgebouw (1e van der Kunstraat, Den Haag) tot studentenhuisvesting.

Inzendingen NSI-pand op Uraniumweg 23, Amersfoort

  • Heembouw met een redevelopment tot Science centre ICT
  • SAB Stedenbouw, Stegeman Bouw en Van Den Berg Architecten met een redevelopment met als thema Puur van de Boer: een moderne stadsboerderij.

Binnenkort verschijnt het juryrapport op www.abnamro.nl/realestateReacties


Laatste nieuws