AM en gemeente Alkmaar eens over herontwikkeling NoorderArcade van 19.000 m2

Commercieel vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development en gemeente Alkmaar hebben overeenkomst bereikt over de uit te voeren plannen voor de herontwikkeling van het bestaande winkelcentrum NoorderArcade in het centrum van Alkmaar. Vandaag is hiertoe de overeenkomst getekend. Deze herontwikkeling draagt bij aan de versterking van Overstad als levendige verbinding en aanvulling op de historische binnenstad.

Winkelcentrum NoorderArcade, met ruim18.000 m2winkelruimte, maakt deel uit van de plannen van de gemeente om samen met het Ringerscomplex van MAB Development te herontwikkelen tot hoogwaardig winkelgebied. De herontwikkeling van winkelcentrum NoorderArcade betreft in totaal19.000 m2, inclusief een uitbreiding, en heeft als duurzaamheidsambitie BREEAM Excellent. De start van de werkzaamheden staat gepland voor medio 2013.

Overstad versterken

De herontwikkeling van de NoorderArcade maakt onderdeel uit van de plannen van de gemeente om Overstad te versterken tot een levendige verbinding en aanvulling op de historische binnenstad. Wethouder Victor Kloos (OPA): “Het college geeft ontwikkelingen op Overstad ruim baan. Een vernieuwd multifunctioneel winkelgebied draagt bij aan een sterkere binnenstad, wat weer goed is voor de economie en werkgelegenheid.”

Reacties