Herontwikkeling Lelycentre gaat van start: 40 huurwoningen in de maak

V.O.F. het Maerlanthuis, een combinatie van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en LATEI projectontwikkeling, heeft vandaag met Woonstichting Centrada de turnkeyovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van de hoogbouw met veertig huurappartementen in het project Lelycentre in Lelystad. Plaats van handeling: de PROVADA 2012. 

Het Lelycentre is het oorspronkelijke centrum van Lelystad. V.O.F. het Maerlanthuis heeft in2010 insamenwerking met Woonstichting Centrada en Rijnboutt uit Amsterdam als stedenbouwkundig bureau een ontwikkelvisie voor dit gebied aan de gemeente gepresenteerd. Het gebied met het winkelcentrum Lelycentre wordt de komende jaren van kantoren naar woningbouw getransformeerd. Penta Architecten uit Harlingen ontwierp het hoogbouwcomplex en de vierenvijftig grondgebonden koopwoningen die zullen verrijzen op de locatie van het te slopen kantoorpand ‘De Waterwijzer’.

De veertig huurappartementen zijn bedoeld voor senioren, afnemer is Woonstichting Centrada. Met deze levensloopbestendige huurappartementen draagt Woonstichting Centrada bij aan het bevorderen van de doorstroom van senioren van grote eengezinswoningen naar appartementen. Hierdoor kunnen de vrijkomende grote eengezinswoningen weer verhuurd worden aan jonge gezinnen. In het najaar van 2012 brengt V.O.F. het Maerlanthuis de eerste fase van de betaalbare koopwoningen op de markt. In dezelfde periode start Van Wijnen Lelystad B.V. met de bouw van het appartementencomplex. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Ter vergroting van de efficiency en het terugdringen van faalkosten maakt de ontwikkelcombinatie gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM), waarbij alle betrokken disciplines in 3D de bouw voorbereiden.



Reacties


Laatste nieuws