Minister Spies opent achtste editie PROVADA

Op 5, 6 en 7 juni aanstaande vindt de achtste editie van de PROVADA plaats in de Amsterdam RAI. Dit jaar wordt hét Nederlandse vastgoedplatform geopend op dinsdagochtend om 10.00 uur door demissionair minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij zal het thema van de beurs ‘De veranderende vraag’ in een openingstatement kracht bijzetten.

Opnieuw zijn er op de PROVADA verschillende debatten bij te wonen waaronder het thema-debat De Veranderende Vraag dat door Tom van ’t Hek zal worden voorgezeten. Daarin zal het veranderende speelveld van de Makelaar, Ontwikkelaar en Financier besproken worden.

Daarnaast zijn de drie themapleinen (PROVADA Maatschappelijk Vastgoedplein, Corporatieplein en PROVADA Green Forum) weer vertegenwoordigd op de PROVADA en is er per plein een sterk inhoudelijk programma opgezet die inspeelt op de actualiteiten in de vastgoedbranche.

-Het PROVADA Maatschappelijk Vastgoedplein zal vanuit zorg en onderwijs onderwerpen bespreken waaronder: Hoe speelt het onderwijs in op de toenemende vraag naar ruimte, rekening houdend met het feit dat het een tijdelijk fenomeen is? Wat zijn de consequenties voor zorginstellingen en voor de cliënten die gemoeid zijn met het scheiden van wonen en zorg? Het PROVADA Maatschappelijk Vastgoeddebat zal ingaan op de ver- en nieuwbouw van meer dan 1 miljoen m² maatschappelijk vastgoed. 

-Voor het vierde opeenvolgende jaar zal het PROVADA Green Forum en de PROVADA Green Market gerealiseerd worden, het centrum van wat men de drie duurzame dagen noemt. Dutch Green Building Council, Triodos Bank en, dit jaar voor het eerst, De Groene Zaak hebben zich hierbij aangesloten als founder. Gezamenlijk met PROVADA staan deze drie partijen garant voor een hoogwaardig en gevarieerd inhoudelijk programma. Dagelijks vindt er een Masterclass, Lunchdebat en Middagdebat plaats. Op donderdag 7 juni wordt in het Green Forum de winnaarvan de Duurzame Innovator Pitch 2012 bekendgemaakt. De genomineerden mogen hun idee dan presenteren aan de jury.

-De woningcorporaties Havensteder, de Alliantie, Eigen Haard, Woonbedrijf en Portaal presenteren zich gezamenlijk op het Corporatieplein. Hier vindt het traditionele PROVADA Corporatiedebat plaats op donderdagmiddag. Dagelijks zijn er presentaties en (discussie)bijeenkomsten met het thema ‘betaalbaarheid’.

Het uitgebreide programma van PROVADAis te vinden op de website www.provada.nl. Daar is ook de link te vinden om ons te volgen via Twitter, LinkedIn en Facebook.

Reacties