Eerste UPDATE VJ database: 1300 nieuwe gebruikerstransacties erbij

De snel doorzoekbare transactiedatabase die Vastgoedjournaal kort geleden introduceerde, heeft zijn eerste grote UPDATE gekregen dankzij de aanlevering van maar liefst 1300 nieuwe gebruikerstransacties (nieuwe huur én huurverlengingen). Daarvan beschikt een substantieel deel over prijsinformatie. Deze data zijn aangeleverd door partijen die een leidende positie in een aantal regio’s hebben en als referentie kunnen worden beschouwd.

De nieuwe gebruikersdatabase van Vastgoedjournaal kende bij de start circa 11.000 gedocumenteerde gebruikerstransacties. Steeds meer marktpartijen en vastgoedadviseur die met hun dagelijks werk in het veld staan hebben het nieuwe initiatief omarmd en melden ook hun nieuwe en vroegere transacties aan. Waar mogelijk ook compleet met huurprijsinformatie zoals bij deze eerste grote UPDATE.

De 1300 nieuwe gebruikerstransacties betreffen (huur en huurverlenging) transacties in het hele land met als zwaartepunt de regio’s Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen en Utrecht. Het gaat om transacties in de jaren 2010, 2011 en tot nu toe in 2012. Circa 35% van de nieuw aangeleverde deals beschikt ook over huurprijsinformatie.

Vastgoedjournaal merkt dat het nieuwe database-initiatief zeer goed wordt opgepakt door de vastgoedsector. Dagelijks wordt de snel en eenvoudig doorzoekbare database veelvuldig geraadpleegd door tal van partijen waaronder opvallend veel eindgebruikers. De (onbeperkte) toegang tot de database is immers inbegrepen in het jaarabonnement op Vastgoedjournaal.

Ook de invoermodule wordt steeds meer gebruikt: daarbij kunnen marktpartijen hun transacties aanmelden. Wie meerdere transacties wil aanleveren, die kan ook via een Excel-blad de transacties aanleveren via Research@vastgoedjournaal.nl. Een team zal alle nieuwe en in het verleden gerealiseerde transacties controleren en ontdubbelen en toevoegen aan de database. Reacties en opmerkingen kunt u sturen naar info@vastgoedjournaal.nl .

Reacties