Vastned strikt modeketen H&M voor high street shop in Turkije

De bekende Zweedse modeketen H&M heeft een langjarig huurcontract gesloten voor het Vastned-winkelpand op op Istiklal Caddesi 85, de belangrijkste winkelstraat van Istanbul. Het gaat om 2500 m2 winkelruimte. Daartoe zal Vastned de winkel grondig gaan renoveren.

Bora Karli, landenmanager Vastned Turkije: “De grootste uitdaging was om 2.500 vierkante meter aan efficiënte winkelruimte te creëren. Door Istaklal Caddesi 85 samen te voegen met het erachter gelegen pand, dat wij later hebben verworven, en door samen te werken met de mensen van H&M zijn  wij in staat geweest weer een venue for premium shopping te creëren in onze portefeuille.”

Taco de Groot, Chief Executive Officer van Vastned: “Deze transactie geeft bewijs voor onze strategie in Turkije: 100% focus op high street shops, alleen in Istanbul en op een beperkt aantal straten. Retailers binnen ons netwerk waarderen onze benadering om aanzienlijke winkeloppervlakten beschikbaar te maken in de sterkste winkelgebieden van Istanbul. Ook toont deze transactie de kracht van ons locale team aan, waar ik bijzonder trots op ben, en de waarde van het recent geïntroduceerde huurdersaccount management.”

 Istiklal Caddesi is volgens Vastned de drukste straat van Istanbul met een ongeëvenaard aantal bezoekers, wat van groot belang is voor retailers. Het pand ligt op het beste stuk van de straat, en staat bekend om zijn historische façade. Vastned is bezig het pand volledig te renoveren, waarbij het traditionele uiterlijk gekoppeld wordt aan modern comfort en kwaliteit. Naar verwachting zal de winkel in 2013 gereed zijn.

H&M heeft wereldwijd zo’n 2500 winkels, waarvan acht in Turkije. Van de zes winkels van H&M in Istanbul is dit de eerste high street shop. Vastned heeft momenteel 14 winkels aan H&M verhuurd van in totaal ca. 23.000 vierkante meter.  Deze winkels bevinden zich in Parijs, Nancy, Brugge en veel andere steden.

Reacties