Dura Vermeer en Havensteder voegen nieuwe onderaannemers toe in ketenintegratie

Havensteder en Dura Vermeer Bouw Rotterdam werken al een aantal jaren projectongebonden samen in ketenintegratie. Sinds 2011 worden ook onderaannemers aan die samenwerking toegevoegd.  Havensteder en Dura Vermeer Bouw Rotterdam hebben nu voor de tweede keer hun keten verbreed: vandaag zijn zes afbouwbedrijven toegevoegd aan de keten: onderaannemers van dekvloeren, binnenwanden, schilderwerk, stucwerk, tegelzetter en trappenleverancier. In mei 2011 werden al partners geselecteerd op het gebied van installaties, grondwerk en kozijnen.

De nieuwe ketenpartners zijn gekozen door een selectieteam met drie mensen van Havensteder en drie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam. Dit selectieteam is begeleid door de teamcaptains Babette van den Ancker (Havensteder) en André Klouwen (Dura Vermeer Bouw Rotterdam). De ‘eindscore’ van het selectieteam is in een unaniem advies aan de beide directies voorgelegd. Met de officiële vaststelling van het advies door de directies zijn de volgende ketenpartners nu definitief toegevoegd:

VIOS van den Hondel Trappen, Th. Wouters Totaal Afbouw BV, Afbouwbedrijf Brabant BV, Practico Tegelwerken BV, Spaansen Vloeivloeren BV, Breijer Schilders.

 De uiteindelijke keuze is niet - zoals traditioneel vaak het geval is - gebaseerd op de laagste prijs. De geselecteerde partijen delen hun visie op samenwerking, proces- én productinnovatie. Daardoor zullen de bedrijven optimaal in staat zijn bij te dragen aan de beoogde doelen op ‘beter, sneller en goedkoper’: 

·         klanttevredenheid 7,5 (per jaar 0,3 punt hoger dan de gemiddelde marktscore)

·         doorlooptijd 1,5 jaar korter dan doorlooptijd vergelijkbare bouwprojecten in traditionele setting (en geen grotere afwijking dan 10% van de planning vanaf start definitiefase)

·         besparing 25% op stichtingskosten vergelijkbare bouwprojecten in traditionele setting (en geen grotere afwijking dan 5% van de stichtingskosten vanaf start definitiefase)

·         streefscore gemiddeld 1 opleverpunt per woning (voor 2012: niet meer dan gemiddeld 3 opleverpunten per woning) 

De evaluatie vindt plaats in 2014.

Reacties