Scope-rating winkelfonds Annexum toegelicht op video

Het Nederlandse ratingbureau Scope geeft in een webinar uitleg over haar analyses. Hoe komen de ratings tot stand en wat hebben beleggers aan deze informatie? Dit wordt toegelicht aan de hand van Annexum’s vastgoed-CV Winkelhart Lelystad (foto), die van Scope een ‘A-‘ rating heeft gekregen. Klik hier voor de video.

De onafhankelijke ratings van Scope Analysis, die vergezeld gaan van uitgebreide analyses, geven beleggers inzicht in de belangrijkste risico's van de beleggingspropositie en de haalbaarheid van de prognoses. De letterwaardering is de resultante van de verhouding tussen verschillende risicofactoren en het daarbij behorende verwachte rendement en risico.

Dat betekent dat fondsen met een hoog verwacht rendement en een laag verwacht risico een hogere waardering krijgen dan fondsen met een laag verwacht rendement en een hoog verwacht risico. Centraal bij de waarderingsmethode staat het neerwaartse risico.

Scope Analysis, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse Scope Group, is een leidende speler op het gebied van analyse en beoordeling van uiteenlopende beleggingsproducten, variërend van ETF’s tot closed-end beleggingsfondsen. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert, vertegenwoordigen een waarde van ruim 230 miljard euro. Scope Analysis houdt kantoor in Amsterdam en wordt geleid door Gerdo de Jager en Jan-Hein Peek. Alle Investment Ratings en analyses kunnen worden geraadpleegd op www.scope-analysis.nl.Reacties


Laatste nieuws