Vastned wil Marieke Bax als commissaris

Marieke Bax is door winkelfonds Vastned voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Deze benoeming staat op de agenda van Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2 mei 2012 (AVA), die Vastned vandaag publiceert.

Daarnaast wordt de AVA voorgesteld om Pieter Verboom te herbenoemen tot lid van de RvC. Marieke Bax heeft ruime ervaring opgedaan bij internationaal opererende en beursgenoteerde ondernemingen vanuit diverse disciplines. Met name haar ervaring bij Sara Lee Corporation op het vlak van fast moving consumer goods heeft belangrijke raakvlakken met pan-Europese retail. Verder maken haar uitgebreide kennis op het vlak van corporate governance en haar ervaring als lid van de RvC van CSM Nederland BV haar een waardevolle toevoeging aan de RvC van Vastned.

Bax is ook lid van de Raad van Toezicht van respectievelijk het Frans Hals Museum, het Fonds Podiumkunsten en De Kleine Komedie. Tot slot is zij lid van de Monitoring Commissie ‘Talent naar de Top’.

Voor Vastned-commissaris Pieter Verboom verloopt de tweede zittingstermijn per mei 2012. Hij is voor herbenoeming beschikbaar en de RvC stelt dit dan ook aan de vergadering voor. Klaas Westdijk, vicevoorzitter van de RvC, zal per sluiting van de AVA op 2 mei 2012 aftreden. Westdijk komt in verband met het bereiken van de maximale benoemingstermijn niet in aanmerking voor herbenoeming. Reacties


Laatste nieuws