Nieuwe ontwikkelende bouwer door samengaan bouwer Schouten en ontwikkelaar Schouten de Jong

Nederland is een nieuwe ontwikkelende bouwer rijker door de fusie van bouwbedrijf Schouten en projectontwikkelaar Schouten de Jong.  Door het bundelen van de krachten – het ontwikkelen, realiseren en bouwen  van projecten – kan het nieuwe bedrijf beter inspelen op de toekomstige marktvraag. Het geïntegreerde bedrijf zal vanaf 1 januari 2013 operationeel zijn.  

De directies van beide  bedrijven hebben de fusie dinsdag 6 maart jl. aangekondigd. De nieuwe directie streeft ernaar om de huidige jaaromzet van circa €90 miljoen ook de komende jaren te continueren. Bij beide bedrijven gezamenlijk werken 190 mensen. Gezien de huidige werkvoorraad en toekomstperspectieven, voorziet de nieuwe directie in de werkgelegenheid geen ingrijpende mutaties.  

Uit onderzoek is gebleken dat er steeds meer marktvraag is naar een ontwikkelende bouwer waarbij ontwikkeling en bouw volledig zijn geïntegreerd. Het nieuwe geïntegreerde bedrijf ziet met slimme, innoverende concepten vooral kansen in (binnenstedelijke) renovatie, herstructurering en onderhoud. Opdrachtgevers zijn particulieren, gemeenten, woningcorporaties, beleggers en zorginstellingen, voornamelijk in Zuid-Holland.

Bouw- en aannemersbedrijf Schouten B.V. in Leidschendam is vijfenzeventig jaar actief op de bouwmarkt. Zusterbedrijf Schouten de Jong Projectontwikkeling B.V  in Voorburg bestaat sinds 1994.  De directie van het nieuwe bedrijf zal vanaf 2013 bestaan uit Chris Schouten, Michel Zaadhof en Rob Pieterse. Charles van der Togt zal zich in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd vanaf 2013 terugtrekken uit het directieteam, maar wel als adviseur aan het bedrijf verbonden blijven. 



Reacties


Laatste nieuws