Aankomende woensdag gaat eerste internetstad in Nederland met 250 winkels open

Virtueel op internet winkelen kon al langer maar aankomende woensdag opent de eerste Nederlandse internetstad Stad.nl haar virtuele deuren voor de winkelende consument. Zo’n 250 (web)winkels hebben zich in deze internetstad gevestigd.

De consument kan dan rondstruinen in virtuele winkelstraten als Modegracht, de Babystraat en de Fairtradelaan. Ook een eigen favoriete winkelstraat kan worden gebouwd om die te delen met anderen. Naast mode-, interieur- en kinderwinkels vind je in Stad.nl ook een goudsmid of een trouwvrouw.

De initiatiefnemers van Stad.nl, Mabel Mangnus en Helene van der Meijs, willen met hun idee vooral kleinere, unieke ondernemingen een plek geven. “Er zijn duizenden leuke (web)winkels en bedrijven maar wie kent ze? Ze zwerven ergens op het internet of in kleine (stedelijke) zijstraatjes in de hoop dat iemand ze toevallig ontdekt. Voor internet geldt dat je gevonden wordt als iemand het juiste zoekwoord intikt in de enige ’winkelstraat’ op het internet: Google”, aldus Mabel in de Telegraaf. “Helaas is deze winkelstraat overbevolkt en duur. Dit is niet alleen op het internet een probleem. Ook in de “echte” wereld hebben kleine winkels en bedrijven het moeilijk en willen graag meer bezoekers naar hun winkel trekken."



Reacties


Laatste nieuws