Voormalig hoofdkantoor Hema wordt eerste vrouwenhostel van Nederland

Volgende week donderdag 8 maart 2012 (Internationale vrouwendag) wordt Hostelle geopend, de eerste hostel in Nederland die alleen bedoeld is voor vrouwen. De hostel is gevestigd in Amsterdam Zuidoost in het pand van het voormalig hoofdkantoor van de Hema die inmiddels naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is verhuisd en onlangs werd verkocht aan Wölbern Invest.

Hostelle is opgericht met het idee om vrouwen een veilige en gezellige plaats aan te bieden om te verblijven of het nu gaat om een vakantie, het bezoeken van een evenement of een zakentrip, zo melden de initiatiefnemers. Het wordt een boutique hostel met zowel mooi ingerichte kamers, evenals alle noodzakelijke voorzieningen die vrouwen erg zullen waarderen.

Bij verblijf in een hostel waar zowel mannen als vrouwen op de kamer verblijven zal niet elke vrouw zich op haar gemak voelen. Vooral voor vrouwen die dit niet gewend zijn vanuit hun cultuur, of vrouwen die veel waarde hechten aan hun privacy is dit vaak niet acceptabel. Vandaar dat Hostelle de gelegenheid biedt om in een speciaal voor vrouwen ingerichte hostel te verblijven. De hostel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (een kwartier met de metro naar Amsterdam CS) en biedt 24-uurs beveiliging. Ook is er een volledig ingerichte keuken aanwezig, Grohe douches, föhns in elke badkamer en comfortabele bedden. Maar ook voor de vrouw die van design houdt heeft Hostelle heel wat te bieden. Elk van de 15 kamers heeft namelijk zijn eigen thema, zoals bijvoorbeeld de Marie Antoinette kamer of de Graffiti kamer. Ook zullen een aantal kamers gedecoreerd worden door lokale kunstenaars uit Amsterdam.Reacties


Laatste nieuws