Actys VvE reageert op zaak Redema: gelden VvE staan altijd op rekening van vereniging zelf

Actys VvE waarborgt op transparante wijze de (financiële) continuïteit van aangesloten vereniging van eigenaren (VvE’s). Dit betekent dat de bankrekening van een VvE altijd op naam staan van de vereniging zelf. Een faillissement waar aangesloten VvE’s in meegezogen worden – zoals laatst bij Redema VvE (red.) - is om die reden niet mogelijk, zo meldt Actys VvE.

Actys VvE besteedt ruime aandacht aan het (financiële) beheer van VvE’s en VvE’s in beheer van Actys VvE hebben dan ook niets te vrezen. De reactie van Acty VvE komt kort na het bericht eerder deze maand waarbij een aantal VvE’s hun gelden kwijt waren geraakt die door hen in beheer waren gegeven aan Redema VvE BV te Nieuwegein. Dit beheerkantoor, onderdeel van Redema Groep ging kort geleden failliet.

De Stichting VvE Belang, de belangenorganisatie voor appartementseigenaren, waarschuwt VvE's dat zij hun gelden niet op de algemene (kantoor)rekening van het beheerkantoor moeten laten staan maar op naam van de verenigingen zelf, zoals Actys VvE dat zelf ook aangeeft.

Reacties