Kadaster: prijsdalingen woningen lager, Gelderland sterkste daler en hoekwoningen namen het minst in prijs af

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in januari 2012 gemiddeld 3,3 procent lager dan in januari 2011. De prijsdaling was hiermee minder groot dan in december, toen de koopwoningen 4,0 procent in prijs daalden. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. Vorige week meldde Vastgoedjournaal de aantallen verkochte huizen van het Kadaster.

Deze index geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn. Alle woningtypen waren in januari goedkoper dan een jaar eerder. Appartementen namen met 4,3 procent het meest af in prijs, tussenwoningen en hoekwoningen met 2,7 procent het minst.

In alle provincies waren de prijzen lager. De sterkste prijsdaling was in Gelderland (met ruim 5 procent). In Flevoland was de prijsdaling met 1 procent relatief klein.

Ten opzichte van december 2011 waren de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen 0,6 procent hoger. Dit was de eerste toename na vijf maanden waarin de prijzen daalden in vergelijking met de maand ervoor.

 

 

 

Reacties