Kadastrale informatie nu sneller online op Taxatieweb

Stichting NWWI, het Nederlands Woning Waarde instituut, heeft de software voor haar aangesloten taxateurs (Taxatieweb) geoptimaliseerd. Een directe verbinding met Webservices.nl zorgt ervoor dat taxateurs de benodigde kadastrale informatie direct in Taxatieweb kunnen toevoegen aan het gewenste taxatierapport.

Ruim 4.300 taxateurs die bij het NWWI zijn aangesloten kunnen gratis gebruik maken van Taxatieweb. Deze software maakt het mogelijk om online alle taxatie rapporten uit te werken en te beheren, die vervolgens door het NWWI gevalideerd kunnen worden. Sinds deze maand is het mede dankzij Webservices.nl mogelijk geworden om door het ingeven van een adres direct de bijbehorende en gewenste data van het Kadaster toe te voegen bij het taxatie rapport. Hierbij kan het gaan om een eigendomsbericht, een kadastrale kaart, een koopsomoverzicht of een hypothecair bericht. Door deze informatie direct toegankelijk te hebben in het gewenste rapport, is het maken van een taxatie vele malen sneller en makkelijker geworden. Deze samenwerking zorgt in vele gevallen voor lagere tarieven dan het Kadaster zelf.

Stichting NWWI is in 2009 opgericht, maar intussen de grootste speler in het land als het gaat om het valideren van taxaties. Voor elke financiering die bij het WEW (uitvoerder van de NHG) wordt aangevraagd, is een validatie vereist door het NWWI. Daarnaast accepteren alle overige geldverstrekkers ook door het NWWI gevalideerde taxaties. Deze kwaliteitsslag geeft meer zekerheid over de manier waarop de waarde van een vastgoed object is vastgesteld en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Martin van Musscher, NWWI: "Het is goed om te zien dat Taxatieweb een kwaliteitsslag heeft kunnen maken door de koppelingen met Webservices.nl. De taxateurs die bij ons zijn aangesloten kunnen nu nog makkelijker en sneller een goed taxatierapport opstellen."



Reacties


Laatste nieuws