Niet missen: Multi vanavond in televisieprogramma De Slag om Nederland

Vanavond in het VPRO-televisieprogramma De Slag om Nederland gaat de redactie (Teun van de Keuken, Roland Duong en Andrea van Pol) op bezoek bij winkelontwikkelaar Multi Development. Volgens de VPRO-televisiemakers is Multi de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk geweest voor honderdduizenden nieuwe vierkante meters winkelruimte in Nederland en de rest van Europa.

Zij zullen Multi vragen waarom deze ontwikkelaar in zee gaat met steeds dezelfde grote winkelketens als Bijvoorbeeld Zara, Zeeman, C&A, H&M en Blokker. De programmamakers stellen dat waar je ook winkelt, in Apeldoorn, Abcoude of Amersfoort, overal dezelfde winkels tegenkomt. De consument heeft steeds minder keuze, het ketengeweld verdrijft de lokale middenstanders, zo vindt de redactie.

En de lokale politiek? De wethouder Ruimtelijke Ordening in Nieuwegein wil net als de projectontwikkelaar het mooiste en grootste winkelcentrum in zijn stad. Dat de NIeuwegeiners in het nieuwe winkelcentrum hun lokale bakkers en groenteboer moeten missen, dat is niet anders.

De Slag om Nederland, Winkelcentrum Nederland

VPRO, Nederland 2, Vanavond om 20:25 - 21:00

Reacties