Heeft u een mooi plan met deze Shell-toren? Dan is die van u

Wie een mooi plan – restaurant, hotel of luxe appartementen - heeft voor de invulling van de huidige leegstaande Shell-toren tegenover het Centraal Station van Amsterdam die mag het voor een zacht prijsje overnemen. Dat blijkt uit de tender die de gemeente Amsterdam heeft uitgeschreven en vanaf 9 maart van start gaat.

De nieuwe eigenaar krijgt van de gemeente veel ruimte om zelf een creatieve invulling aan te geven zolang de buurt maar wat aan heeft. De markante Shell-toren, een ontwerp van architect Arthur Staal staat sinds 1966 op het uiterste puntje in Amsterdam-Noord pal tegenover het Centraal Station. In totaal telt de 80 meter hoge toren 15 verdiepingen van in totaal 10.000 m2. Het is zeer strategisch gelegen vlak naast het binnenkort te openen Filmmuseum.

Via een openbare tender zoekt gemeentelijk projectbureau Noordwaarts een vastgoedpartij die de toren in zijn geheel wil overnemen. De toren gaat niet voor de symbolische euro van de hand maar kent wel een nog niet bekendgemaakte minimumprijs. Alle voorwaarden staat vanaf 9 maart op de site www.torenoverhoeks.nl. Na de zomer wordt bekend gemaakt wie de ‘winnaar’ wordt. De gemeente stelt nu al diverse aanbiedingen te hebben ontvangen.

Reacties