Erents aan het roer bij geplaagd Vestia, Staal stapt op

Het in zware financiële problemen verkerende woningcorporatie Vestia heeft een nieuw bestuur gekregen. Gerard Erents (1950), voorheen interim bestuursvoorzitter van Rochdale, treedt bij Vestia aan als bestuursvoorzitter en wordt verantwoordelijk voor de financiële portefeuille. Jacques Thielen (1956) neemt de volkshuisvestelijke portefeuille voor zijn rekening.

Huidig bestuursvoorzitter Erik Staal 'heeft besloten om in het belang van Vestia terug te treden'. Erik Molenaar voorzitter van de Raad van Commissarissen: ¨Wij zijn allen Erik Staal veel dank verschuldigd voor wat Vestia in de loop der jaren door zijn inspirerende leiding heeft bereikt. Wij hebben respect voor het feit dat hij mede in het belang van Vestia is terug getreden.”

Bij Vestia (89.000 woningen in regio Rotterdam) dreigen grote financiële verliezen als gevolg van een verkeerd uitgepakte positie met derivaten. Dat zijn financiële beleggingsinstrumenten die Vestia met banken in elkaar heeft gezet om het renteverloop van de leningportefeuille op lange termijn voorspelbaar te houden.
Vijf grote woningcorporaties hebben Vestia afgelopen weekend de helpende hand toegestoken. Het gaat om De Alliantie (Huizen), Woonstad Rotterdam, Eigen Haard (Amsterdam), Ymere (te Amsterdam) en Portaal. Minister Spies van Binnenlandse Zaken blijkt niet rechtstreeks te kunnen ingrijpen bij de woningbouwcorporatie. Als ze de organisatie onder toezicht plaatst, dreigt een escalatie van de financiële problemen, zo melden sommige nieuwssites.

Lees ook:

Miljardentekort op derivatenportefeuille bedreigt Vestia + reactie

 
BINNENLAND
 
30-01-2012 (11:45)

Een opmerkelijk bericht deze maandag. Vestia uit Rotterdam, de grootste woningcorporatie van Nederland, heeft naar verluidt grote liquiditeitsproblemen als gevolg van een tekort van miljarden op haar derivatenportefeuille die circa 10 mrd euro groot is. Vestia moet geld bijstorten maar beschikt er niet over.



Reacties


Laatste nieuws