Huurwoningen op Strijp S naar fonds Amvest

Afgelopen vrijdag 20 januari is de bouw de woningen uit fase I van Strijp R van start gegaan. Deze eerste fase bestaat uit 80 woningen (koop en huur), uiteindelijk zullen ongeveer 500 woningen worden gerealiseerd op de voormalige Philips-locatie. De huurwoningen zullen worden toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund.

Hendriks Bouw uit Oss gaat de tachtig woningen, deels huur en deels koop, bouwen. Oplevering van fase 1 vindt naar verwachting vanaf de eerste helft van 2013 plaats. De huurwoningen zullen vervolgens worden toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund, een van de woningbeleggingfondsen van Amvest, thans bestaande uit een jonge portefeuille van circa 6.000 woningen in het middeldure huursegment met een gemiddeld energielabel A.

Ontwerper Piet Hein Eek die zich eind 2010 al vestigde in een tweetal oude fabrieksgebouwen op Strijp R heeft speciaal voor de start bouw een bank ontworpen van sloopmaterialen afkomstig uit de Philips-gebouwen die oorspronkelijk op het terrein stonden. Piet Hein Eek is met zijn bedrijf bestaande uit de studio, de werkplaats, het kantoor en het restaurant ook op Strijp R gevestigd in twee, prachtig verbouwde, oude panden uit het Philips tijdperk.

Strijp R, gelegen tussen De Wielewaal, het Drents Dorp en Strijp T wordt door Amvest ontwikkeld tot een bijzondere woonwijk met karakteristieke architectuur, veel groen en duidelijke link naar het verleden. Op Strijp R stond  immers de wieg van de televisie. Er komen niet alleen koop- maar ook huurwoningen en op termijn ook appartementen. 

Reacties