Particuliere beleggers vragen om intrekking Huisvestingswet

Het platform van Nederlandse particuliere vastgoedbeleggers, Vastgoed Belang, vindt dat de Huisvestingswet moet worden ingetrokken. Deze wet die bepaalt dat woningen onder een bepaalde huur- of koopprijs een huisvestingsvergunning behoeven is volgens Vastgoed Belang overbodig geworden omdat er geen schaarste bestaat aan goedkope woningen. Bovendien stond deze wet al in 2002 op het dereguleringslijstje om ingetrokken te worden.

Dat schrijft Vastgoed Belang in een brief aan de Vaste Kamercommisie van Binnenlandse Zaken.  “Het is in 2002 geweest, dat in het kader van de voorgestane deregulering en beperking van de administratieve lastendruk, de Huisvestingswet op het lijstje stond van mogelijk in te trekken wetgeving. Wij pleiten ervoor, de Huisvestingswet in te trekken. Schaarste van goedkope woningen is er niet. Zelfs in Amsterdam is de goedkope voorraad veel groter, dan de doelgroep van beleid. Er is sprake van een aanbodoverschot van goedkope woningen.

Zo er al schaarste is aan woningen voor huisvesting van specifieke doelgroepen wordt in het geïntroduceerde kooprecht voor huurders van corporatiewoningen, de corporatie de mogelijkheid verschaft om het minimum van 75% aan te bieden woningen te verlagen na toestemming van de minister. In de Huisvestingswet 2012 wordt de vaststelling van die schaarste aan de gemeenten overgelaten. We krijgen kennelijk twee kapiteins op het schip.”, zo schrijft Hein Bos, directeur van Vastgoed Belang.

De rest van deze brief en de oplossingen die Vastgoed Belang voorstelt kunt u HIER lezen.

 



Reacties


Laatste nieuws