Unieke kans: woonwijk in natuurgebied Noorderwold-Eemvallei

Unieke kans: woonwijk in natuurgebied Noorderwold-Eemvallei

Het Flevo-landschap biedt de unieke kans om een wijk met 200 woningen te ontwikkelen in een te realiseren natuurgebied bij Oosterwold, aan de Ibisweg in Zeewolde. De nieuwe woonwijk komt te liggen in een prachtig landschap met onder meer bos en bloem- en kruidenrijke velden die volop vogels trekken. In combinatie met innovatieve, extensieve vormen van landbouw ontstaat zo een gevarieerd, kleinschalig landschap waar het heerlijk vertoeven is. Deze kavelverkoop biedt een zeldzame kans voor ontwikkelaars die zich richten op duurzaam en natuurinclusief wonen.

De locatie
De aangeboden kavel, totaal 9,4 hectare, ligt in het (toekomstig) natuurgebied Noorderwold Eemvallei Noord, totaal circa 184 ha. De eeuwenoude Eemvallei wordt in het natuurgebied zichtbaar gemaakt. De realisatie van natuur maakt deel uit van het Provinciaal Programma Nieuwe Natuur en biedt een unieke kans voor de bouw van woningen in een natuurrijke omgeving. Het bestemmingsplan is op 26 september 2024 vastgesteld en wordt binnenkort ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bevat duidelijke kaders voor de woningbouwontwikkeling. Leidraad zijn verder een Ontwikkelplan en een anterieure overeenkomst.

Programma en mogelijkheden
De locatie biedt ruimte voor de bouw van maximaal 200 woningen, waarvan 30 procent beschikbaar moet zijn voor modale inkomens. Het programma omvat:

  • Maximaal 46.573 m2 rood (max. 23.287 m2 bvo)
  • Maximaal 35.811 m2 infrastructuur en verharding
  • Minimaal 11.625 m2 groen, water en/of stadslandbouw

De woningen moeten voldoen aan de eisen zoals vastgelegd in de Structuurvisie Oosterwold en het bestemmingsplan. Dit houdt onder andere in dat de maximale verkoopprijs voor 30 procent van de woningen voor modale inkomens 390.000 euro (VON) bedraagt, prijspeil 2024. Voorzieningen als scholen en winkels liggen op fietsafstand.

Verbonden met het landschap
De woningbouwkavel biedt de unieke kans om te midden van natuur te wonen, met onder meer de ree en de bruine kiekendief als buren. Het Flevo-landschap streeft er dan ook naar dat het nieuwbouwproject op organische wijze opgaat in het halfopen landschap van Noorderwold-Eemvallei. Daarbij draagt ook de woonwijk zelf bij aan de biodiversiteit door natuurinclusieve woningen en een groene inrichting van de wijk. En dat is ook positief voor het welzijn van toekomstige bewoners. Door het samen buiten kunnen zijn en genieten van de omgeving leggen bewoners makkelijker contact met elkaar en dragen ze eerder zorg voor hun omgeving. Het Flevo-landschap zoekt dan ook een ontwikkelaar die deze uitdaging aan wil gaan.

Verkoop via tender
Het Flevo-landschap verkoopt deze kavel via een tenderprocedure begeleidt door Akro Consult. De tenderdocumentatie wordt geplaatst op de tenderpagina van Akro-Consult.



Reacties


Laatste nieuws