Financieren.nl helpt klanten aan huurpunten berekening

Financieren.nl helpt klanten aan huurpunten berekening

Met de invoering van de Wet betaalbare huur is een correcte huurpuntentelling nóg belangrijker geworden. Deze wet zorgt er namelijk voor dat ook de huur voor middeninkomens gereguleerd wordt. De huurprijs voor woningen met 144 tot en met 186 punten volgens het WWS-puntensysteem wordt voor nieuwe huurcontracten gemaximeerd. Daarnaast moet de huur voor bestaande huurcontracten van minder dan 143 punten direct aangepast worden. 

Huurpunten berekenen
Nederlandse vastgoedbeleggers zijn sindsdien druk bezig met het narekenen van de punten van huurwoningen om te bepalen of deze in de middenhuur vallen. Deze maand heeft Financieren.nl daarom een nieuwe dienst gelanceerd om vastgoedbeleggers hierbij beter te ondersteunen. Vanaf nu hebben alle klanten van Financieren.nl gratis toegang tot de Huurprijscheck App, waarmee ze eenvoudig hun huurpunten kunnen berekenen.

Met deze online tool kunnen klanten binnen vijf minuten een gedetailleerd WWS-huurpuntenrapport opstellen. Deze tool, gebaseerd op echte data, biedt een betrouwbare en nauwkeurige berekening van huurpunten. Daarnaast maakt de tool gebruik van externe data zoals het Kadaster en het WOZ-waardeloket. Het berekenen van de huurpunten van een object wordt hiermee een fluitje van een cent. Een groot voordeel van de tool is dat deze sneller werkt dan die van de Huurcommissie en dat gebruikers alle data kunnen opslaan of exporteren. Hierdoor kunnen kleine wijzigingen eenvoudig worden doorgevoerd zonder de hele berekening opnieuw te maken.

Huurwaarde optimaliseren
Naast het berekenen van huurpunten, geeft de tool ook waardevolle aanbevelingen over hoe het aantal huurpunten verhoogd kan worden. Dit helpt vastgoedbeleggers om de huurpunten en daarmee de huurwaarde van een woning te optimaliseren. Denk hierbij aan het toevoegen van specifieke apparatuur aan de keuken of aanpassingen aan de badkamer. De tool kan overweg met zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimtes. Dus ook voor kamerverhuur kan dit rapport ingezet worden.

WWS-puntenrapport verplicht vanaf 1 januari 2025
Bij de invoering van de Wet Betaalbare huur is een breder pakket aan wijzigingen aangekondigd. Onderdeel van deze nieuwe regelgeving is een verplicht huurpuntenrapport voor nieuwe huurcontracten. Vanaf 1 januari 2025 is het verplicht om een huurpuntenrapport mee te geven bij nieuwe huurders. De klanten van Financieren.nl kunnen met deze tool direct aan deze administratieve plicht voldoen. 

'Met deze nieuwe dienst hopen we de pijnpunten bij vastgoedbeleggers weg te nemen en hen te ontzorgen. De tool van de Huurcommissie is niet erg gebruiksvriendelijk en biedt geen mogelijkheden om een dossier op te bouwen', zegt Arjen Hoek, eigenaar van Financieren.nl. 'Door deze samenwerking kunnen onze klanten nu met gemak voldoen aan de nieuwe regelgeving en tegelijkertijd de huurwaarde van hun vastgoed optimaliseren.'

Financieren.nl blijft zich inzetten om haar klanten de best mogelijke ondersteuning en diensten te bieden voor kleine en grote vastgoedbeleggers. Met deze werkwijzen proberen we ons als intermediair in vastgoedfinancieringen te onderscheiden. Deze nieuwe huurpunten tool zal daar zeker positief aan bijdragen.



Reacties


Laatste nieuws