Huurprijzen in Utrecht blijven stijgen: dit zijn de cijfers van Q2 2024

Huurprijzen in Utrecht blijven stijgen: dit zijn de cijfers van Q2 2024

De Utrechtse huurmarkt blijft flink onder druk staan: dat merken we allemaal. In het tweede kwartaal van 2024 is het aanbod van huurwoningen in de vrije sector opnieuw gedaald, wat zorgt voor stijgende huurprijzen. Dat blijkt uit de Huurmonitor Q2 van Pararius. Maar hoe zien die ontwikkelingen er precies uit? Inter Immo Makelaars in Utrecht zet de belangrijkste cijfers voor je op een rij.

Minder aanbod, hogere huurprijzen in Utrecht
De vrije huursector in Utrecht blijft krapper worden. Het aantal beschikbare huurwoningen is in Q2 met maar liefst 32,8 procent afgenomen ten opzichte van 2023 in hetzelfde kwartaal. Zoals te verwachten is bij een beperkt aanbod en aanhoudende vraag, vaak stijgende prijzen het gevolg. In Utrecht ligt de gemiddelde huurprijs nu op €21,52 per vierkante meter. Dat is een stijging van 2,1 procent. Ter vergelijking: op landelijk niveau is de gemiddelde huurprijs toegenomen tot 18,79 euro per vierkante meter, wat neerkomt op een stijging van 9,9 procent.

Huurprijsontwikkelingen: grote verschillen per wijk
De huurprijzen in Utrecht vertonen opvallende verschillen tussen de wijken. In Utrecht West bijvoorbeeld, hebben huurders te maken met een forse stijging van 14,5 procent, wat de prijs op 24,48 euro per vierkante meter brengt. Een enorme stijging vergeleken met andere delen van de stad. Ook Overvecht volgt met een prijsstijging van 7,4 procent, waardoor huurders 18,63 euro per vierkante meter betalen voor een huurwoning.

Opvallend is dat in Leidsche Rijn juist een lichte daling is te zien. Huurders betalen daar namelijk nu 2,2 procent minder, wat de gemiddelde huurprijs op 17,38 euro per vierkante meter brengt. Deze verschillen geven een goed beeld hoe dynamisch de Utrechtse huurmarkt kan zijn.

Wat betekent dit voor verhuurders?
Voor verhuurders is het door de fluctuerende huurmarkt lastig in te schatten wat een marktconform huurprijs in Utrecht is. Inter Immo verhuurmakelaars in Utrecht volgt de ontwikkelingen op de voet en kan verhuurders begeleiden bij het verhuren van een woning en het vinden van een juiste huurder.



Reacties


Laatste nieuws