Dit is waarom je kiest voor een zakelijke inboedelverzekering

Als ondernemer heb je de keuze uit veel zakelijke verzekeringen die je kunt afsluiten voor je bedrijf. Niet alle verzekeringen zullen relevant voor je zijn. Vervoer je bijvoorbeeld nooit goederen, dan is een transportverzekering waarschijnlijk overbodig. Een verzekering die wel voor veel ondernemers van pas kan komen, is de zakelijke inboedelverzekering. In dit artikel vertellen we je wat deze verzekering inhoudt en hoe de dekking er over het algemeen uitziet. Tot slot vertellen we je of deze verzekering ook handig is voor zzp’ers. Lees snel verder!

Wat is een zakelijke inboedelverzekering?
Hoe zit de verzekering precies in elkaar? Met een zakelijke inboedelverzekering, die we ook wel een inventarisverzekering noemen, bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van schade aan je bedrijfsmiddelen. Raken de spullen van het bedrijf beschadigd, dan kun je een vergoeding ontvangen van je verzekeraar. Met die verzekeraar kun je nieuwe spullen aanschaffen, of de beschadigde spullen laten repareren. Dankzij de vergoeding hoef je dus niet te wachten tot je weer geld opgespaard hebt, maar je kunt direct verder.

Dekking
Laten we voorop stellen dat de dekking van een zakelijke inboedelverzekering kan verschillen per verzekeraar. Verzekeraars zijn immers vrij om zelf te bepalen wat ze wel en niet onder de dekking van hun verzekeringen laten vallen.

Over het algemeen ben je in ieder geval verzekerd voor schade aan de inventaris door diefstal, vandalisme en inbraak. Ook waterschade is vaak meeverzekerd. Tevens kan de verzekering dekking bieden voor schade aan de spullen van anderen en kasgeld (tot een bepaald bedrag). Heb je een eigen bedrijfspand? Als je pand beschadigd raakt door een aanrijding, dan kun je vanuit de inventarisverzekering vaak ook rekenen op een vergoeding.

Vrijwel iedere ondernemer maakt gebruik van elektronische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan laptops en mobiele telefoons. Ook deze kun je meeverzekeren met de inventarisverzekering. Vaak is dit echter wel alleen mogelijk als je kiest voor een aanvullend pakket. Je zou dit ook wel een laptop verzekering zakelijk kunnen noemen.

Ook voor zzp’ers?
Werk je als zzp’er, dan vraag je je misschien af of je wel een zakelijke inboedelverzekering nodig hebt. Dat hangt ervan af. Heb je als zzp’er een particuliere inboedelverzekering afgesloten, dan biedt deze vaak ook dekking voor je zakelijke inventaris. Echter, veel verzekeraars stellen een maximum aan het bedrag dat verzekerd is. Meestal ligt dit maximum op 15.000 euro. Is je zakelijke inventaris dus meer waard (en dat kan al snel zo zijn), dan zul je alsnog een zakelijke inboedelverzekering moeten afsluiten om je volledige inventaris verzekerd te hebben.



Reacties


Laatste nieuws