Ondernemers en investeerders die elkaar helpen is de bewezen kracht van Mogelijk

Ondernemers en investeerders die elkaar helpen is de bewezen kracht van Mogelijk

'Toen we Mogelijk in 2016 startten, hadden we nooit kunnen vermoeden dat we zo’n substantiële groei zouden meemaken. Banken werden na de bankencrisis terughoudend in het verstrekken van vastgoedleningen en we dachten dat we een tijdelijke oplossing boden en dat banken wel weer financieringen aan mkb’ers zouden verstrekken. Dat gebeurde niet. We blijken relevante oplossingen te bieden voor ondernemers en investeerders en we blijven onze financierings- en investeringsoplossingen uitbreiden', vertelt oprichter van het eerste uur Pablo de Loor.

Dat Mogelijk in korte tijd zo’n groei zou meemaken, konden de oprichters niet vermoeden. 'Wel was het zo dat alles vanaf het eerste moment klopte. Kennis van vastgoed, aandacht voor mensen en een relatief eenvoudig product bleken de sleutel van het succes. En nog altijd zijn die drie pijlers het fundament van Mogelijk', vervolgt Pablo.

Rechtstreekse financieringen tussen investeerders en ondernemers
'Het model van Mogelijk begon met het tot stand brengen van rechtstreekse financieringen tussen ondernemers en investeerders. Een investeerder financiert de zakelijke hypotheek van een ondernemer en ontvangt daarvoor rendement en de financiering is geborgd met het recht van eerste hypotheek. Investeren kan al vanaf 25.000 euro. Elke week wordt er nieuw aanbod gepubliceerd op de website en investeerders kunnen dan investeringsaanbiedingen met een paar muisklikken claimen', legt Dirk Jan van der Hoeden, cco van Mogelijk uit. 

Verschillende financierings- en investeringsmogelijkheden
Inmiddels biedt Mogelijk naast de rechtstreekse financieringen ook de mogelijkheid om te beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. In dit fonds leggen meerdere beleggers geld in en worden de zakelijke hypotheken van verschillende ondernemers gefinancierd. Dirk Jan: 'Deze vorm van investeren en financieren is ontstaan omdat investeerders aangaven behoefte te hebben aan meer gemak. Het blijkt een groot succes. Beleggen kan vanaf 100.000 euro en inmiddels is fonds 11 bijna open voor inschrijving.'

'Een van de sterke punten van Mogelijk is dat we in staat zijn om te luisteren naar de wensen van onze klanten, goed te kijken naar marktontwikkelingen en daar dan ook daadwerkelijk iets mee te doen. Vanuit klantbehoefte hebben we zo ook ons concept Bring Your Own ontwikkeld. Met Bring Your Own kan - zoals de naam al zegt - een ondernemer zijn eigen investeerder meebrengen. Denk aan een familielid dat het bedrijfspand wil financieren. Mogelijk neemt alle administratieve zaken uit handen en zorgt dat alles juridisch klopt. Door gebruik te maken van Bring Your Own, weten beide partijen dat de lening wordt beheerd volgens duidelijke regels en procedures. Dit biedt gemoedsrust en voorkomt dat de persoonlijke relatie onder druk komt te staan door onverwachte of onaangename verrassingen. Met deze verschillende financierings- en investeringsconcepten en de doorontwikkeling van ons portfolio houden we ons model toekomstbestendig en relevant', aldus Dirk Jan.

Over de grens: Bonaire, Curaçao en België
Het model van Mogelijk trekt ook de aandacht over de grenzen. Pablo: 'Twee jaar geleden zijn we begonnen met financieringen op Bonaire en Curaçao en daar is België bijgekomen. Omdat we een Europese vergunning hebben, sluit ik niet uit dat we daar meer landen aan gaan toevoegen. Het bijzondere is dat ook deze ontwikkelingen op verzoek zijn ontstaan. Overigens is uitbreiding over de grenzen iets wat we rustig aanpakken door bij voorkeur bestaande relaties te volgen. Zorgvuldigheid gaat boven snelle groei.'

Meer weten over het model van Mogelijk en de financierings- en investeringsmogelijkheden?
Neem een kijkje op de website van Mogelijk: mogelijk.nl. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor een afspraak, wij staan met veel plezier voor u klaar.



Reacties


Laatste nieuws