Versterk je ESG-strategie met praktische inzichten

Versterk je ESG-strategie met praktische inzichten

De ESG-rapportage wordt een belangrijk middel om je te onderscheiden in de markt, kapitaal aan te trekken én succesvol in lijn met de Parijs-doelstellingen te verduurzamen. Maar hoe vertaal je de regels naar jouw organisatie en een zelfstandige ESG-rapportage? Meld je nu aan voor de training op donderdag 19 september, georganiseerd door Dutch Green Building Council (DGBC). 

Deze eendaagse training biedt diepgaand inzicht in de nieuwste ESG-rapportage-eisen, specifiek toegespitst op de bouw- en vastgoedsector. Op een praktische manier leer je hoe je een duurzaamheidsstrategie kunt verbeteren, de waarde van jouw vastgoed kunt verhogen en tegelijkertijd kunt voldoen aan de steeds strengere regelgeving. Aan de hand van een casestudy en tools krijg je praktische handvatten om de regelgeving te vertalen naar strategie en (rapportage-)processen binnen jouw organisatie.

Na de training

  • Weet je wat de ESG-rapportage wetgeving inhoudt en wat de impact is op jouw organisatie
  • Weet je welke ESG-indicatoren voor jouw organisatie gelden en hoe deze toepasbaar zijn in de praktijk
  • Kun je inschatten wat de impact van de ESG-rapportage is op de vastgoedmarkt, financiering en accountantsverklaring
  • Begrijp je hoe je belangrijke elementen moet aanpakken, zoals het bepalen van de scope 1, 2 en 3- broeikasgasemissies, de dubbele materialiteit en het definiëren van de Minimum Safeguards
  • Kun je aan de hand van een gap-analyse bepalen welke stappen er in jouw organisatie nodig zijn om je ESG-rapportage richting de accountant vorm te geven

Voor wie?
Deze training is met name bestemd voor partijen die nu of in de toekomst onder de scope van ESG-rapportage regelgeving vallen, of vrijwillig willen rapporteren. Je leert hoe je zelfstandig kan rapporteren en waar je op moet letten. 

Voor meer informatie, bekijk de website of meld je gelijk aan voor de training ’ESG-rapportage voor bouw- en vastgoedprofessionals’ op donderdag 19 september.



Reacties


Laatste nieuws