Ruim 2.277 m2 VVO aan politiebureaus onder de veilinghamer

Ruim 2.277 m2 VVO aan politiebureaus onder de veilinghamer

In opdracht van de politie worden wederom drie politiebureaus online geveild. Het gaat om locaties in Rotterdam, Joure en in Maarheeze. Op dinsdag 1 oktober 2024 zal Nysingh Notarissen de politiebureaus via het veilingplatform Vastgoed Veiling veilen. MVGM Bedrijfsmakelaars is aangesteld om de verkopen te begeleiden namens de Politie.

Online verkoop
De Politie maakt gebruik van online verkoop om de prijsvorming van aangeboden politiebureaus transparant te houden, in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad in het Didam-arrest. Dit arrest verplicht de overheid om eerlijke kansen te bieden bij de verkoop van onroerend goed. Binnen het overheidsorgaan neemt de Politie hierin een leidende positie in.

Deze online verkoopmethode is nu een integraal onderdeel van het verkoopbeleid van de politie. Circa 80 voormalige politiebureaus zijn al op deze transparante manier verkocht.

Rotterdam
Het voormalige politiebureau te Rotterdam is gelegen aan de Taborstraat 22. Het gebouw stamt uit 1993 (bron: BAG) en bestaat uit twee bouwlagen. Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 720 m2 (gemeten conform NEN2580) en is gelegen op een perceel van 1.217 m2. 

Het gebouw, voorheen in gebruik als politiebureau, is momenteel in gebruik als kantoor. De huidige bestemming biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen op het gebied van onderwijs, religie, cultuur, gezondheidszorg, maatschappelijke en publieke dienstverlening.

Voor meer informatie over de verkoopprocedure en over het object zelf wordt verwezen naar de website.

Bezichtigingen vinden uitsluitend op afspraak plaats op 4 september en 11 september. Aanmelden voor een bezichtiging vindt plaats via www.taborstraat22.nl

Joure
Het voormalige politiebureau te Joure is gelegen aan de Geert Knolweg 69. Het gebouw is volgens opgave gebouwd in 2003. Het bestaat uit twee bouwlagen met in totaal een verhuurbaar vloeroppervlakte van 725 m2. Het perceel is 1.968 m2 met aan de achterzijde een afgesloten binnenterrein met een overdekte stalling voor zes auto’s en drie garageboxen (460 m2).

De huidige bestemming biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld onderwijsdoeleinden, medische praktijken, klinieken en dagverblijven of een consultatiebureau. 

Voor meer informatie over de verkoopprocedure en over het object zelf wordt verwezen naar de site website.

Bezichtigingen vinden uitsluitend op afspraak plaats op 5 september en 12 september. Aanmelden voor een bezichtiging vindt plaats via www.geertknolweg69.nl.

Maarheeze
Het voormalige politiebureau te Maarheeze is gelegen aan de Kijkakkers 37. Het betreft een kantoorgebouw uit 1996 welke op het binnenterrein beschikt over 8 garageboxen/stallingsruimten, circa 20 parkeerplaatsen.  Voor en naast het gebouw zijn er nog eens 11 parkeerplaatsen voor bezoekers. Het geheel is gelegen op een perceel van 2.470 m2 en heeft een verhuurbaar vloeroppervlakte van 832 m2. 

Het pand wordt leeg en vrij van huur verkocht en opgeleverd, onder de conditie ‘as-is, where-is’.

Voor meer informatie over de verkoopprocedure en over het object zelf wordt verwezen naar de website.

Bezichtigingen vinden uitsluitend op afspraak plaats op 5 september en 12 september. Aanmelden voor een bezichtiging vindt plaats via www.kijkakkers37.nl.

Veilingprocedure 
De politiebureaus zullen online worden geveild op dinsdag 1 oktober 2024 via www.vastgoedveiling.nl. Tot uiterlijk maandag 30 september 2024 17.00 uur bestaat de mogelijkheid om een onderhandse bieding uit te brengen bij Nysingh Advocaten. Gebruik hiervoor het biedformulier dat is te downloaden in de dataroom.

Voordat een online bod kan worden uitgebracht dient een bieder te zijn gelegaliseerd. De onderhandse biedingen blijven onder de notaris en worden pas de dag na de veiling geopend en gedeeld met de politie. Hierdoor kan een onderhandse bieder meebieden in de veiling, wanneer zijn bod wordt overtroffen. Op deze manier wordt het proces optimaal gewaarborgd. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van Vastgoed Veiling.

Over Vastgoedveiling.nl 
Vastgoedveiling.nl is een toonaangevend platform voor online vastgoedveilingen en onderdeel van Troostwijk Auctions. Met ruim tien jaar ervaring en expertise in de vastgoedveilingindustrie heeft Vastgoedveiling.nl het biederspubliek weten te bereiken en veilingprocessen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Het platform biedt een breed scala aan vastgoedobjecten en een gebruiksvriendelijke interface om veilig en gemakkelijk deel te nemen aan veilingen. 



Reacties


Laatste nieuws