Meerdervoort viert vijfjarig bezit van kantoorgebouwen Boris en Victor te Zwijndrecht

Meerdervoort viert vijfjarig bezit van kantoorgebouwen Boris en Victor te Zwijndrecht

Meerdervoort heeft in samenwerking met CRMD Vastgoed Management aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in de kantoorgebouwen Boris en Victor in Zwijndrecht. 'Het vijfjarig jubileum van ons bezit van Boris en Victor is een bewijs van onze inzet om hoogwaardige werkomgevingen te creëren en duurzame langetermijninvesteringen te bieden aan onze cliënten', aldus Bram Kroep, Directeur Investor Relations bij Meerdervoort.

Zowel Meerdervoort als CRMD Vastgoed Management zijn gevestigd in het gebouw Boris, waar ze dagelijks samenwerken om de vastgoedportefeuille te verbeteren en een optimale dienstverlening te bieden aan zowel de huurders van de gebouwen als de investeerders in het project.

Optimalisatie van huurcontracten
Destijds bij de aankoop van het vastgoed waren de huurprijzen laag, de contracten kort en de servicekosten inbegrepen in de huur. In de afgelopen vijf jaar zijn huurcontracten geoptimaliseerd naar marktconforme prijzen met langere looptijden en verrekenbare servicekosten, wat resulteert in lagere kosten en meer stabiliteit en zekerheid voor de hypotheekhouders.

Verbeterende renovaties en onderhoud
Om de kwaliteit van de multi-tenant kantoren te verbeteren zijn meerdere renovaties uitgevoerd. In het gebouw Victor is de vierde verdieping opgedeeld van één grote vleugel naar kleinere kantoorunits, wat heeft geleid tot een 30% hogere m²-prijs. In Boris zijn de tweede en derde verdieping gerenoveerd naar units met een hoger afwerkingsniveau, wat een indrukwekkende stijging van 50% in m²-prijs heeft opgeleverd.

'Renovaties zijn essentieel om de aantrekkelijkheid en waarde van onze vastgoedportefeuille te verhogen', aldus Bram Kroep. 'De resultaten in Boris en Victor laten zien dat onze strategie werkt en dat we erin slagen om waarde toe te voegen door actief beheer en modernisering.'

Het onderhoud van de kantoorgebouwen wordt ook met de grootste zorg uitgevoerd. Momenteel vindt er onderhoud plaats aan de kozijnen en gevels, inclusief schilderwerk, om het vastgoed in optimale staat te houden en de uitstraling te verbeteren.

Duurzaamheid en energiemanagement
Meerdervoort zet zich ook in voor duurzaamheid en efficiënt energiemanagement. Vier jaar geleden werd actieve energiemonitoring geïntroduceerd, waardoor tijdens de energiecrisis scherp ingekocht kon worden. Hierdoor bleven de energiekosten beheersbaar voor de huurders. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische auto's geïnstalleerd om het gebruik van deze energiezuinige voertuigen te ondersteunen.

Toekomstvisie
Meerdervoort blijft zich inzetten voor het verbeteren en verduurzamen van haar vastgoedportefeuille. De investeringsmaatschappij richt zich specifiek op het aankopen van vastgoed met potentie. Dit betekent dat vastgoed wordt geselecteerd dat bij aankoop op het eerste oog minder interessant lijkt. Vervolgens worden knelpunten aangepakt waarna de gebouwen verder worden geoptimaliseerd en verbeterd.

'Boris en Victor zijn uitstekende voorbeelden van hoe wij door een ‘value-add’ aanpak vastgoed transformeren naar hoogwaardige investeringen. Onze aanpak levert niet alleen waarde op voor onze investeerders, maar verbetert ook de kwaliteit van de kantoorruimtes en werkomgeving voor onze huurders', aldus Bram Kroep.

Over Meerdervoort
Meerdervoort investeert in Nederlands commercieel vastgoed en verhuurde woningen gefinancierd door hypothecaire leningen. De vooraf afgesproken rente wordt maandelijks uitgekeerd gedurende de looptijd van de leningen. Het onderpand van de lening is het vastgoed, met een eerste of tweede hypotheekrecht. Dankzij het vertrouwen en de steun van haar cliënten heeft Meerdervoort sinds de oprichting in 2013 een portefeuille van 540 miljoen euro assets-under-management opgebouwd.

Meerdervoort opereert als een familiebedrijf, waarbij alle activiteiten met betrekking tot de vastgoedobjecten binnen de eigen keten worden uitgevoerd. Naast de investeringstak heeft Meerdervoort ook een vastgoedbeheer- en onderhoudstak, die verantwoordelijk is voor de verhuur en duurzame (her)ontwikkeling van de vastgoedobjecten.

Bent u geïnteresseerd in het verstrekken van een hypothecaire lening, met de zekerheid van een eerste of tweede hypotheekrecht? Laat u dan vrijblijvend informeren over de mogelijkheden bij Meerdervoort.

Voor vragen of interesse in deelname kunt u telefonisch contact opnemen via 088 770 4444 of een e-mail sturen naar relatiebeheer@meerdervoort.com.



Reacties


Laatste nieuws