AM verkoopt appartementengebouw Brouwhof aan Laurentius

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Wildhage Planontwikkeling hebben voor woningcorporatie Laurentius het appartementengebouw Brouwhof op het Driehoefijzers-terrein in Breda ontwikkeld. Met het tekenen van de koopovereenkomst is Brouwhof overgedragen aan woningcorporatie Laurentius.

Brouwhof bestaat uit 148 koop- en huurappartementen en een halfverdiepte parkeergarage met 231 plaatsen. Het aanbod bestaat uit een mix van goedkope en duurdere woningen, zowel in de (sociale) huur- als koopsector. Volgens planning start de bouw in januari 2012.

Brouwhof komt te liggen op de locatie achter het rijksmonument Brouwhuis in het zuidelijk plandeel van Drie Hoefijzers. Brouwhof is het derde appartementengebouw dat AM heeft ontwikkeld voor Drie Hoefijzers, het voormalige brouwerijterrein in de Bredase binnenstad. AM heeft Brouwhof samen met Wildhage Planontwikkeling, een regionale vastgoedontwikkelaar uit ’s Gravenmoer, ontwikkeld. Woningcorporatie Laurentius neemt de verkoop en verhuur van alle appartementen voor haar rekening. Toekomstige bewoners hebben de keuze uit een huur- of koopwoning. Met de gemeente is afgesproken dat een aantal appartementen ten goede komt aan de huursector. Hoewel het aanbod vooral is gericht op starters, is het gebouw zo ontworpen dat ook gezinnen en senioren, door bijvoorbeeld woningen samen te voegen, er een aantrekkelijk aanbod vinden. Brouwhof is ontworpen door Architectenbureau Snoeren uit Dongen.

Reacties